HAR IKKE GITT OPP: – Vi ser at alternativet på Trollåsen møter lokal motstand, og vårt alternativ har en styrke som ingen av de andre alternativene har, sier Hans Kristian Solberg, ordføreren i Enebakk kommune.

– Velg Enebakk fremfor Trollåsen

Ordføreren i Enebakk kommune, Hans Kristian Solberg, bekrefter overfor Oppegård Avis at de ønsker nytt Oslo fengsel velkomment til Enebakk.

Publisert Sist oppdatert

– Velg Enebakk fremfor Trollåsen. Vi har et flott alternativ til tomt på Gran i Enebakk som både er stor nok til å møte anbefalt størrelse fra både Jussbuss (Statens byggeveileder for fengsel), og så har vårt alternativ en styrke som ingen av de andre alternativene har – vi kan varme opp fengselet med miljøvennlig fjernvarme, sier Hans Kristian Solberg, ordføreren i Enebakk.

Det var for en drøy måned siden (10. desember) at Statsbygg skrev i en pressemelding om at de hadde kommet med innstilling på fem nye tomtealternativ til Oslo-alternativet på Bredtveit i forbindelse med etablering av nytt Oslo fengsel. Den private næringstomten i Trollåsveien 8, som er på cirka 70 mål i areal og ligger tett på et stort boligfelt, ble da nevnt som en av de totalt fem aktuelle tomtene.

Dobbel så stor tomt

Ordføreren i Enebakk er en av de mange ordførerne i nabokommunene til Oslo som har kastet seg i kampen om å lokke et nytt Oslo fengsel til sin kommune. Han er skuffet over at Enebakks tomtealternativ på Gran (over 150 mål) ikke var med på listen til Statsbygg over de fem tomtene de hadde vurdert som aktuelle.

Solberg sier at sier han har lest i Oppegård Avis om reaksjonene fra innbyggerne på Trollåsen, som reagerer sterkt på at kommunen har vært i dialog med Statsbygg om blant annet Trollåsen-tomtealternativet uten å involvere dem i prosessen.

– Enebakks alternativ på Gran møter Jussbuss og byggeveilederen for fengselsbygg sine krav til størrelse på tomt, og nærmere Oslo Tingrett enn de alternativene som er plukket ut og møter denne størrelsen, påpeker han.

Les også: – Politikerne må si nei til fengsel på Kolbotn nå

ENEBAKKS ALTERNATIV: Tomtealternativet på Gran er 150 mål i areal. Trollåsen-alternativet er på cirka 70 mål i areeal.
NÆRMERE OSLO TINGRETT ENN DE VALGTE: – Enebakks alternativ på Gran møter Jussbuss og byggeveilederen for fengselsbygg sine krav til størrelse på tomt, og nærmere Oslo Tingrett enn de alternativene som er plukket ut, inkludert Trollåsen-alternativet, påpeker ordføreren i Enebakk.

Har ikke gitt opp

– Vi har allikevel ikke gitt opp. Vi ser at alternativet på Trollåsen møter lokal motstand, og vårt alternativ har en styrke som ingen av de andre alternativene har, sier Solberg.

Han sier at like ved Enebakks tomtealternativ ligger datalagringssenteret Green Mountain.

– Her blir det mye overskuddsvarme etter kjøling av serverparken som står her. Green Mountain ser etter måter å nyttegjøre denne ressursen på, og de vil ikke ha noe problem med å levere fjernvarme til et fengsel. I disse tider med mye fokus på energipriser, og miljøvennlig oppvarming bør dette være noe staten er opptatt av når det skal bygges en ny stor institusjon som et fengsel. Staten har et eget ansvar for å ta i bruk miljøvennlige løsninger i sine bygg, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS