GJØRT KLAR: Denne gjengen er noen av de mange som er med og arrangerer Eventyrstien fredag kveld. Fra vernstre: Fra venstre: Erling Bjarkøy (Nordre Follo turlag), Tore Gjedre (Kolben), Egil Wenger (Oppegård historielag), Petter Stavdal (Skiforeningen), Finn Stenersen (Oppegård Jeger- og fiskeforening). Foran Elise Veddegjerde (21), som har laget oppgavene i årets rebus.

Klart for eventyrlig helg

Til helgen er det eventyrfestival. Fredag kveld samles nærmere 2000 deltagere til den tradisjonsrike Eventyrstien ved Gjersjøen.

Publisert

Eventyrfestivalen ble for første gang arrangert i 1997 som et åpent arrangement for hele Oppegårds befolkning. I fjor ble det populære arrangementet avlyst på grunn av dårlig vær. I år ligger det an til pent oppholdsvær når Eventyrfestivalen starter med Eventyrstien fredag kveld.

– Vi gleder oss masse til fredagen. Igjen vil godt over 1500 deltagere bli med på Eventyrstien. På det meste har det vært over 2000 som har deltatt, forteller Tore Gjedrem ved Kolben.

Magisk kveld

Mandag denne uken var han nede ved Vassbonnsletta sammen med andre fra arrangørene av Eventyrstien.

– Dette blir en magisk kveld hvor det vil være en rekke poster på den to kilometer lange stien. Oppmøte vil være i bunnen av slalåmbakken. Ta med lommelykt og godt fottløy. Av erfaring har vi sett mange som velger litt for tynne småsko til å gå stien. Det kan fort bli vått, sier Tore Gjedrem.

Lommelykt og blyant

Deltakerne må ha med lommelykt eller hodelykt, og blyant. Ved starten av stien vil 2. klassinger fra fire grunnskoler i kommunen delta i Trolldansen.

UNG ARRANGØR: Elise Veddegjerde gleder seg til årets eventyrsti. 21-åringen har laget 15 oppgaver til årets utgave av det populære arrangementet.

– Dette rullerer hvert år, fordi det ikke er plass til alle sammen. Disse deltar også med sang i Berget det Blå. I tillegg stiller også 7. klasse ved Kolbotn Skole. Disse vil være rundt om i hele stien, og drive med drama og underholdning som eventyrkarakterer, forteller Elise Veddegjerde i arrangementskomiteen.

Hun forteller at hun har vært med på Eventyrstien siden hun var barn. I år er det Veddegjerde som har hatt ansvaret for å lage oppgavene på Eventyrstien.

– Jeg har forsøkt å lage dem med en litt ny vri i år. Det blir spennende å se hvordan det går, sier hun.

Ta sykkelen

Det er begrenset med parkeringsmuligheter i forbindelse med Eventyrstien, men det vil bli satt opp sykkelstativer øverst i barnebakken, og arrangementskomiteen oppfordrer folk til å sykle.

Tore Gjedrem sier det også kan være lurt å kjøpe billetter på forhånd på Kolbens nettsider.

– Vi anbefaler å gjøre dette for å unngå den lange køen som alltid skapes ved inngangen til stien. Har du kjøpt bilett på forhånd, kan du gå rett i gang med Eventyrstien når du kommer frem.

Eventyrstien åpner klokken 18 på fredag. Siste innslipp er klokken 20.

– Det vil bli trukket ut flere vinnere som kan vinne premier som kinobilletter eller andre aktiviteter ved Kolben, sier Gjedrem.

Familiedag

FOLKSOMT: Markedsdagen på Jan Baalsruds plass er et fast innslag i Eventyrfestivalen.

Lørdag fortsetter Eventyrfestivalen med den store markedsdagen på Jan Baalsruds plass. Her vil det være markedsboder, barnas loppetorg, trikseshow med Anders «Azun» Solum, verdensmester i fotballtriksing, og en rekke andre aktiviteter.

Tidligere år har det vært arrangert olabilløp i Fjellveien/Ormerudveien i forbindelse med Eventyrfestivalen. Tore Gjedrem forteller at dette er avlyst i år.

PS! Saken fortsetter under bildet!


– Nye regler gjør at vi må leie inn profesjonelle trafikkvakter, og det har vi ikke råd til. Det er selvsagt kjedelig, sier Tore Gjedrem.

Søndag blir det derimot familiedag ved Gjersjøelva natur- og kulturpark. Her vil det være åpent museum med omvisning i Langbygningen. Husflidslaget viser gamle håndverksteknikker, og det blir salg vafler, kaffe og saft ved Langbygningen så lenge røra holder. Demonstrasjon av kvern og sag, og barna kan få mulighet til å male sitt eget mel.

Powered by Labrador CMS