GLEDER SEG: Kjetil Brækken inviterer nok en gang til familieløpsfest i Ingerkollen.

Bli med på Ingierkollen Opp!

Søndag skal slalåmbakken bestiges nok en gang, og du kan bli med!

Publisert

Nok en gang er det klart for Oppegårds tøffeste bakkeløp, men også et bakkeløp som ikke er mer krevende enn at du kan være med uansett alder og form!

– Vi ønsker å skape et hyggelig arrangement, hvor alle kan være med og ikke minst utfordre seg selv litt. Det er en tøff løype, men samtidig er den ikke mer tøff enn at du kan klare den uansett kondisjonsnivå. Det er en uhøytidelig ramme rundt arrangementet, hvor du kan delta uten at du trenger noen spesielle forkunnskaper, sier Kjetil Brækken i Ingierkollen Rustad Slalomklubb (IRS).

Familiedag

FOR ALLE: Mange var med i fjor.

Søndag den 4. september klokken 15.00 går altså startskuddet for Ingierkollen opp 2016.

492 meter langt og 112 meter høydeforskjell. Det er de enkle faktaene om selve løypen som skal forseres.

– Dette er et familieløp for alle. Mosjonister er like velkommen som sprintere, sier Brækken, mens han skuer ut over den grønne bakken.

– Hvis man ønsker å gå, er man like velkommen som en som ønsker å løpe. Utfordringen til mange motbakkeløp, er at de ofte er for lange, og kan virke litt skremmende for folk flest. På dette arrangementet kan selv små barn delta, og du skal ikke se bort fra at dette kan trigge ett og annet konkurranseinnstinkt i vennegjenger eller familier, sier Brækken.

Spar krefter

Et par gode sko må til, og det er ikke juks å prøveløpe litt.

– Hvis jeg skal komme med et godt tips, vil jeg anbefale at man sparer litt krefter til slutten. Løypen, som vil gå langs stien opp bakken, starter med en liten bakke, før det blir bratt i henget, og så blir det noe slakere på toppen. Her kan kreftene bli sugd ut, og har du spart på dem og bruker dem på rett plass, vil du få et lettere løp, sier han.

I FJOR: Slik så det ut ved startstreken i fjor.

Dersom du ønsker å være med, kan du melde deg på via irsalpin.no

Powered by Labrador CMS