BEKYMRET: – Jeg kan ikke tro at jeg er den eneste som opplever dette, sier tobarnsmor Jeanette Paulsen. Hun er bekymret for trafikksikkerheten på strekningen.

Etterlyser fartshump i Valhallaveien

Jeanette Paulsen (31) etterlyser fartsreduserende tiltak i Valhallaveien.

Publisert

– Vi bor nesten ved kommunegrensen og kommer ofte med buss for å levere barna i Gimleveien barnehage. Når vi skal over gangfeltet ved Valhallaveien, har vi opplevd at bilene kommer så fort rundt svingen at de faktisk ikke ser oss. Det er også veldig mye busstrafikk i området, sier tobarnsmoren.

Hun er bekymret for trafikksikkerheten på strekningen ved overgangen fra 50- til 30-sonen. For en kort stund tilbake hadde hun en skummel opplevelse hun ikke vil skal gjentas.

– Det var vinter og jeg hadde med meg guttene på to år og tvillingvogn. Da måtte jeg dra barna tilbake i tillegg til å få med meg vogn. Det var glatt og bilen hadde ikke sjans til å stoppe. Jeg orker ikke tenke på hva som kunne ha skjedd, sier Paulsen.

Fra 50 til 30 km/t

Ifølge Paulsen er det snakk om fåtallet som senker farten fra 50 til 30 kilometer per time på den aktuelle strekningen ved krysset til Gimleveien. 31-åringen sier hun har kontaktet kommunen angående problemstillingen, men ingen tiltak har så langt blitt gjort.

– Her er det mange skolebarn og barn som skal i barnehagen. Jeg synes det er ganske trist og opprørende at kommunen ikke tar ansvar for dette. Det er et tidsspørsmål før det skjer en ulykke her. Det kan da virkelig ikke være så vanskelig å få opp en fartshump på plass ved overgangen fra 50- til 30-sonen like før krysset inn til Gimleveien, sier tobarnsmoren.

Manglende fotgjengerfelt

31-åringen, som bor i Ormerudveien ved Rema 1000, etterlyser også manglende fotgjengerfelt ved Skiveien.

– For å komme oss til Gimleveien barnehage må vi krysse Skiveien, men for å gjøre dette må vi gå over til Oslo eller nesten opp til postkontoret. Dette fører til farlige situasjoner i en ellers travel hverdag, sier Paulsen.

Lover trafikktellinger

– Det er mange innbyggere som ønsker fartshumper. Når vi mottar slike henvendelser, vurderer vi veien, og vi gjennomfører ofte trafikktellinger. Disse vil ligge til grunn for eventuelle tiltak, sier virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten.

Hun sier kommunen vil gjennomføre trafikktellinger på den aktuelle strekningen i løpet av høsten.

– Det er politiet som håndhever fartsoverskridelser, og både privatpersoner og kommunen kan kontakte politiet dersom man observerer høy fart på veien, sier Tomten.

Les også: – Har ingen å miste

Powered by Labrador CMS