MØRKLAGT: Nordre del av Solbråtanveien har vært uten veilys i et par uker. Bildet, som ble tatt tirsdag 30. oktober, viser kontrasten til lyset langs Skiveien oppe til høyre i bildet.

Fortviler over manglende gatelys

Nordre del av Solbråtanveien har vært uten veilys i et par uker til tross for mange henvendelser fra innbyggerne.

Publisert

Nordre del av Solbråtanveien er trang, men har fått mye tung anleggstrafikk på grunn av utbyggingen i Storebukta. Det er også skolevei for mange barn. På toppen av dette har gatelysene nå vært borte i et par uker. Å sende ungene ut i mørklagte gater med anleggstrafikk føles ikke greit. Feilen er meldt for lenge siden, men den har ikke blitt rettet ennå. Til tross for lovnader fra kommunen om at de skal sjekke ut saken, får vi ikke noe mer informasjon om hva som skjer, sier Anders Eldor Boye til Oppegård Avis.

Både han og flere andre innbyggerne i området har meldt feilen til kommunen og Infratek mange ganger, men lyset har ikke kommet ennå.

ENGASJERT I SAKEN: Anders Eldor Boye.

Les også: Utbedret sikringen

Sendte flere purringer

For fire dager siden skrev Eldor Boye en henvendelse på kommunens Facebookside i håp om å få rettet feilen raskt.

"Hei, igjen Anders! Siden dere har forsøkt å få lys i veien tidligere uten resultat, tar vi dette direkte opp med Intratek", skrev kommunen der samme dag.

Mandag denne uken var det fremdeles bekmørkt i Solbråtanveien. Eldor Boye kontaktet kommunen på Facebook på nytt:

"Ja, da kom mandag morgen; barna skal snart ut på skoleveien. Solbråtanveien nord for togstasjonen (samt Midtoddveien) er fremdeles mørklagt. Og Infratek skriver at de har «kontrollert anlegg, og de fleste feilmeldingene forsvinner når man huker av for at det bare skal vises feil som ikke er rettet. Kanskje greit å vente med det til man faktisk har rettet feilen?"

Meldingen ble ikke besvart. Mandag kveld kom det en ny purring fra Eldor Boye, men den forble også ubesvart.

Valgte å kontakte lokalavisen

Tirsdag ettermiddag kontaktet han Oppegård Avis. Da vi kontaktet virksomhetsleder for UTE Oppegård, Heidi Tomten, skrev hun følgende til oss:

"Her har det vært problemer med lys som har sviktet i flere omganger, og det har pågått omfattende feilsøking de siste dagene. Vi har nå fått beskjed fra vår leverandør om at lyset skal være i orden i dag. Når det gjelder gangveien gjennom Generasjonsparken så venter vi på nye armaturer". 

Samtidig ble den samme meldingen lagt ut på Facebooksiden til kommunen.

Klokken 21.30 tirsdag kveld var det fortsatt ingen lys i Solbråtanveien, ifølge Eldor Boye.

Til tross for lovnader via Oppegård Avis og på Facebook, ser det mørkt ut, bokstavelig talt, sier han oppgitt.

Flere saker

Oppegård Avis har tidligere skrevet om manglende sikring og skilting i området, samt om flere andre kritikkverdige situasjoner som oppsto i Solbråtanveien og på anleggsplassen i forbindelse med utbyggingsprosjektet Storebukta.

Les også: – Vurderes stengt

Les også: – Uoversiktlig i Solbråtanveien

Powered by Labrador CMS