NYDELIG: Turen til Stallerud fra Fløysbonn er en fantastisk tur. Også der er det fantastiske forhold for tiden!

Optimale langrennsforhold!

Vi må mange år tilbake for å finne lignende forhold som nå, så finn frem skiene!

Publisert

For deg som elsker å stå på ski, er det ingen tvil om at akkurat nå er drømmevinteren. Mye snø har ført til at det er rett og slett perfekte forhold i de lokale skiløypene våre.

I går kveld var Oppegård Avis på skitur på Greverud og tok lysløypen, som er på drøyt fem kilometer. Her var det sammenhengende harde og fine trikkeskinner.

Dette er kanskje den lettest tilgjengelige løypen i vårt område, og det er uendelig med variasjoner. I tillegg er løypen lyslagt fra klokken 05.30-23.00 hver eneste dag, som gir muligheter for skitur fra tidlig til sent. 

Knallvær i vente

Noe av det beste er også at værgudene også er på skiløpernes side denne vinterferien. Ifølge yr.no er det meldt om supert vær i dagene som kommer!

Helt frem til søndag er det meldt om delvis skyet og delvis sol, som gir perfekte forhold både for snøen og for dem som kjører.

Temperaturene vil variere i all hovedsak fra tre minus og ned mot fem minus, så her ligger forholdene til rette for fantastiske opplevelser!

NB! Husk at det er utvidet båndtvang i Oppegård akkurat nå, så skal du ta med hunden på tur, husk å ha den i bånd! Saken fortsetter under bildet. Der får du fem gode turtips, og en alltid oppdatert preppeguide!

FANTASTISKE FORHOLD: Dette bildet er knipset av vår Instagram-følger @ceciliejuelberg. Sjekk forholdene!

Fem gode tips

Lenger ned i saken finner du en oppdatert løype-gjennomgang, hvor du finner alltid oppdaterte preppestatuser for våre lokale løyper. Vi har også plukket ut fem løyper som er tilgjengelige for familien, slik at du får et godt turtips ikke langt fra der du bor!

Løype 203: Lysløypa på Oppegård golfbane - nordre del
Løypa er 1.1 km. Vanligvis preppet som Klassisk og fristil av Skiforeningen. Nordre rundløype (med lys) på golfbanen til Oppegård golfklubb på Østre Greverud gård. Dette er en lett og fin løype for barnefamilier. Det legges kunstsnø med en gang det er mulig å produsere snø. Løypa får dermed en god såle allerede tidlig i sesongen. Ved å kombinere løypa med løype 1258, får man en fin åttetallsrunde. Løypa er knyttet sammen med to andre lysløyper som begge går til FløysbonnLøype 201 via Grytetjern og løype 426 via Østli skole.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 602: Rundløypa på Svartskog
Løypa er 9.1 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Svartskog IF. Flott rundløype som går på jordene i landskapsvernområdet i Svartskog. Aktuelle startsteder er Oppegård kirke på toppen av Roald Amundsens vei eller Solheim grendehus i Bekkenstenveien.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 427: Greverud - Grytetjern - Stallerud
Løypa er 4.3 km. Vanligvis preppet som Klassisk av Skiforeningen. Utgangspunktet for løypa er golfbanen til Oppegård golfklubb på Greverud. Løypa starter nord for låven, som ligger ved Grevestua. Vi krysser veien og tar til venstre. Vi går strake veien til Grytetjern, der lysløypa krysses. Vi fortsetter mot nordøst, går opp en bakke, og krysser snart E6 via "viltlokket". Løypa følger motorveien sørover et stykke, men en bratt nedoverbakke fører oss inn i skogen igjen. Vi fortsetter østover til Stallerudhytta i småkupert terreng. På vei dit, passeres løypekrysset der løype 744 går til venstre mot Kloppa. Vevelstadvegen krysses, og vi er framme i løypekrysset nedenfor Stallerudhytta. Herfra går det løype til bl.a. Eikjol(løype 429), Sterkerud (løype 207), Vevelstad (løype 206) og Siggerud (løype 745). Løype 1049 går til Bru.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 207: Stallerud - Sterkerud
Løypa er 3.8 km. Vanligvis preppet som som Klassisk av Skiforeningen. Fra løypekrysset nedenfor Stallerudhytta går løypa mot sørøst, først opp en bakke, og så nedover til Bukkestitjern (158 moh.). Dette er en populær badeplass sommerstid. Hit kommer det en avstikker fra rundløypa i Bøleråsen. Ved østenden av tjernet tar løype 429 til høyre, sørover mot Eikjol (Allmenningstraseen). Men vi skal videre østover, først til plassen Torget, og så mot sør. Gjennom lett terreng kommer vi fram til den tidligere husmannsplassen Sterkerud, som nå er speiderhytte med servering i helgene. Herfra går det løype videre sørover til Eikjol (løype 738), med forbindelse til Skeidarkollen - og mot sørvest - over Mørkåsen til Langhus (løype 425).
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

Løype 285: Løypenettet i Nøstvedtmarka
Løypa er 13.8 km. Vanligvis preppet som Klassisk og fristil av Skiforeningen. Nøstvedtmarka er et lite, men fint turterreng i området mellom Ski og Gjersjøen. Fra Hebekk i sør går det varierte løyper - gjerne på traktorveier. Du kan bl.a. starte fra krysset mellom Skogveien og Myrveien og innerst i Lysneveien. Gjennom området går den historiske Fredrikshaldske Kongevei som inntil 1870 var vei mellom Christiania og Svinesund. På Stuene, der det er servering i helgene, lå den tidligere sagagården Såd. Nord i Nøstvedtmarka er det meget god utsikt. I sør henger løypene sammen med lysløypa i Bollerudåsen.
Klikk her for oppdatert føreinformasjon

FANTASTISKE FORHOLD: Dette bildet er knipset av vår Instagram-følger @ceciliejuelberg. Sjekk forholdene!

NB! Saken fortsetter under bildet! Der finner du en oppdatert preppeguide!

Oppdatert løypeguide

Herunder er oppdatert preppeguide! Kos deg, finn din favorittløype og ha en fantastisk skitur!

Preppeguiden er gitt til deg i samarbeid med Skiforeningen Sørmarka. Følg symbolene for å se hvordan forholdene er akkurat nå, og klikk deg på lenkene for å finne beskrivelse av hvor løypene ligger og ikke minst hva slags skivoks du bør velge!

Powered by Labrador CMS