«HOTELT»: Et par hundre meter fra «Gården på Svartskog» finner du nyheten «Teltet på Svartskog».
«HOTELT»: Et par hundre meter fra «Gården på Svartskog» finner du nyheten «Teltet på Svartskog».

Oppegårds nye «hotelt»

Dette overnattingsstedet gjør det mulig for byløver uten hengekøye og telt å få oppleve det beste med å være på tur.

Publisert

Er det én positiv ting korona-pandemien førte med seg, så er det at folk som vanligvis ikke er ute i naturen, plutselig skulle være i naturen. De skulle til og med overnatte i naturen. Det er selvsagt vel og bra, men la oss være ærlige. «Lars Monsen»-livet er ikke for alle.

Saken fortsetter under bildet!


Så er du som meg, og synes at hengekøyenetter, klam teltduk, oppblåsbare liggeunderlag og Joika-kaker på primusen er under middels, så er løsningen nær. Bokstavelig talt veldig nær.

FEM SENGER: På innsiden har du fem deilige senger, alt det nødvendige og en fantastisk utsikt.
FEM SENGER: På innsiden har du fem deilige senger, alt det nødvendige og en fantastisk utsikt.

«Glamping»

Hilde og Kristin Hammer Aukrust på velkjente «Gården på Svartskog» har nemlig lansert et deilig, kortreist boalternativ de har kalt «Teltet på Svartskog». Oppegård Avis fikk æren av å være sommerens første testkaniner.

Så hva er dette? Vel, kjært barn har sikkert mange navn, men det letteste er å kalle det «glamping». Ja, det minner om camping, men det er så mange elementer av «glamour» og «luksus» involvert, at ordene mikses. Selve teltet er på 23 kvadratmeter, formet som en iglo. Den har store vinduer både på siden og i taket, så du kan plutselig «skusle» vekk opptil flere timinuttere på å bare se ut. Rett og slett deilig.

Hilde er påpasselig med å understreke for oss ved ankomst at «dette er ikke et hotellrom, altså», men det er jaggu ikke langt unna heller. Det er i alle fall mye mer enn et telt, så kanskje er ikke ordet «hotelt» så dumt.

Lavterskel

Så hva får du i teltet på Svartskog? For en tusenlapp får du sengeplass til fem med oppredde, deilige senger, spiseplass både inne og ute, kopper, tallerkener og bestikk, en deilig hammock, en trygg og god bålplass med fantastisk utsikt utover jordene, samt kommunens mest sjarmerende utedo. Inne i teltet er det også en vedovn hvor det er plass til å varme noen pizzastykker eller lignende, en koketopp og et bærbart gassbluss.

BÅLKOS: Lite er koseligere enn en kveld ved bålet.
BÅLKOS: Lite er koseligere enn en kveld ved bålet.

Saken fortsetter under bildet!


Du skal straks få den endelig dommen over kommunens nye «hotelt», men hva er det du ikke får? Du får ikke hverken strøm eller rennende vann, men det er vel stort sett det. Vi sjekket ikke om bondeparet bedriver room-service, men det skulle jaggu ikke forundre oss.

UTEDO: Vi tror dette er kommunens hyggeligste utedo. Rent var det også.
UTEDO: Vi tror dette er kommunens hyggeligste utedo. Rent var det også.

– Målet er å tilby et lavterskel «sove ute-alternativ» her ute. Vi tar ikke mål av oss å bedrive hotellvirksomhet, men dette passer perfekt for barnefamilier, par, eller vennegjenger. Dyrene beiter jo nesten rett utenfor teltduken, så her er det mulighet for å se, klappe og kose med noen av dyrene, forteller Hilde.

Ro i sjelen-garanti

Man er alltid litt spent på hva som venter når man bare har sett bilder av et sted. Her er det definitivt ingen grunn til å være skeptisk. Etter å ha parkert på gården, venter et par hundre meter gjennom den sjarmerende skogen, hvor man passerer kommunens mest fantastiske eiketre. Det som åpenbarer seg når du runder en klynge med epletrær, er ganske spektakulært. Igloen er nemlig mye større enn man (i alle fall jeg) tror og den ligger totalt avskjermet. De eneste lydene du hører er fuglekvitter og en og annen sauebjelle. Det er bortimot «ro i sjelen»-garanti her.

Vi var for øvrig griseheldige med været og fikk oppleve alt det beste av Norge. Sommerkvelden var lys og leken, med godt over 20 grader til langt på kveld. Utpå natten braket det løs over oss og vi var så heldige å få våkne til lyden av dundrende regn på teltet, uten å frykte for så mye som en dråpe vann på innsiden.

Mat

Joda, vi kunne stekt ostesmørbrød eller varmet lapskaus, men vi gjorde det så enkelt som mulig. Altså middag via take away og frokost via morgenlevering.no. Da henger alt du trenger til en deilig frokost på veggen på gårdstunet.

Gårdsparet oppfordrer forøvrig gjestene til gå ned til hønsegården og hente ferske egg. Mer kortreist mat enn det, er det i alle fall vanskelig å få. Svartskog Kolonial ligger dessuten en liten kilometer unna, dersom du skulle trenge noe mer.

Prøv dette i sommer! Du blir ikke skuffet.

Powered by Labrador CMS