Arrangementsgruppen ved Eva Nilsen, Christin Lund og Lene Bang-Johansen ønsker velkommen til ball

Scenario feiret seg selv med jubileumsball

I år fyller Scenario 50 år, og i helgen feiret vi oss selv med et vaskekte ball i anledning det store jubileet!

Publisert

Lokalet var pyntet til fest, og langs den ene veggen var det laget en utstilling med rekvisitter fra mange av Scenarios forestillinger opp gjennom årene. I tillegg var det også rigget opp en tv-skjerm der bilder fra alle forestillingene gikk i loop gjennom hele kvelden. På denne måten bragte vi historien med oss inn i festen og fikk mulighet for både mimring og nyoppdagelser.

MIMREBORD: Rekvisitter fra tidligere oppsetninger i Scenarios historie.

Og med stilige herrer og ball-kledde damer var det naturlig å åpne ballet med en polonese før maten. – Selvsagt til musikk fra en av våre tidligere forestillinger!

På en slik dag vanket det selvsagt også både taler og heder, og Scenarios aller første æresmedlem ble utnevnt – med kordeslag på skuldrene, intet mindre.

ÆRESMEDLEM: Bjørn Berentsen slås til æresmedlem av formann Kjersti Sørlie Rimer

Bjørn Berentsen var med i ensemblet i nærmere 20 år og har tolket en rekke større og mindre roller opp gjennom årene. Og ikke minst; Han har vært en viktig ressurs både som styremedlem, konferansier og tekstforfatter – blant mye annet. Bjørn er en ekte ‘scenarianer’ og vi er stolte over å ha ham som æresmedlem!

Ellen Næss ble også trukket frem. Hun er den som har vært med i ensemblet lengst av oss alle med sitt 39 år lange medlemsskap.

Og ikke å forglemme Liv Ragnhild Torneberg. Hun har vært vår inspirerende og utrettelige dirigent siden 1989 og har en stor del av æren for at ensemblet er der vi er i dag!

BALL: Polonese før middag

Etter maten sto det quiz på programmet med spørsmål fra Scenarios innholdsrike historie. Slik fikk medlemmer med lang fartstid mulighet for å grave litt i hukommelsen mens de ferskeste fikk lære mer om ensemblet de nå er en del av.

En kortversjon av denne historien

Korets historie startet i 1973 da medlemmer fra Oppegård Damekor og Oppegård mannskor slo seg sammen og dannet Oppegårdkoret.

Til å begynne med var koret et tradisjonelt kor med ordinære korkonserter, men i 1990 ble det første skrittet over til å bli et musikkteater-ensemble tatt med forestillingen «Sangen om Mirejam».

Siden ble det flere slike forestillinger og til sitt 20-årsjubileum i 1993 satte ensemblet opp sin første operette «Mikado». Forestillingen ble en knallsuksess og det hersket «Mikado-tilstander» i hele kommunen. Dette ga mersmak, og i løpet av de neste årene ble det satt opp ytterligere to operetter før vi i 2007 vendte øynene mot musikal-sjangeren.

TALE MÅ TIL: Tale ved æresmedlem Bjørn Berentsen

Etter hvert ble det behov for et navn som tydeligere fortalte at dette ikke lenger bare var et kor, men et sceneensemble. Navnet ‘Scenario’ – Sceneartister i Oppegård – ble valgt, og ble først lansert i forbindelse med markedsføringen av operetten Gondolførerne i år 2000.

I løpet av de siste femten årene har det blitt hele seks Norges-premierer på ulike musikaler i tillegg til en rekke ‘mindre’ forestillinger. – ‘Mindre’, men ikke små!

Som når vi i oktober i år inviterer til jubileumskonserten «Scener fra et Trylleskap» i samarbeid med vårt søsterkor, Ensemblet Tryllefløytene som fyller 30 år i år.

Her vil publikum få servert en musikkteater-konsert der vi gjør et dypdykk i sjangeren musikkteater og alt den inneholder.

Powered by Labrador CMS