Sjekk video!

MAZURKA PÅ SJØDALSTRAND: Søndag 3. mai var andre gang Svartskog Spelemannslag møttes for å øve ute etter at de strenge tiltakene ble innført. Flere forbipasserende stoppet for å oppleve herlig musikk og flott samspill.

Spilte Mazurka på Sjødalstrand

Svartskog Spelemannslag sjarmerte flere forbipasserende med smittende spilleglede og herlig samspill da de samlet seg ute på Sjødalstrand for å øve sist helg.

Svartskog Spelemannslag bestod av bare syv medlemmer fra to familier på Svartskog (familien Ratkje/Haltli og familien Alnæs/Løvåsen) da spelemannslaget ble startet for fem år siden. De blir stadig flere, til stor glede for dem selv og alle de andre som nyter musikken deres.

MAZURKA FRA SVARTSKOG: Sjekk videoen fra den siste øvelsen (søndag 3. mai) som ble til glede ikke bare for Svartskog Spelemannslag, men også for flere forbipasserende på Svartskog. Det ble holdt avstand etter forskriftene, så klart. Video: Svartskog Spelemannslag

 

FØRSTE KONSERT PÅ SOLHEIM: Historisk bilde av Svartskog Spelemannslag fra den aller første konserten de spilte på Solheim på Svartskog i 2015. Dette bildet kan du også se i årets kalender til Oppegård historielag.

– Vi spiller lokal folkemusikk, og mye av det er laget av ungene som er med i laget. Akkurat nå har vi rundt 20 medlemmer. Vi er såpass mange at vi klarer oss fint selv om ikke alle kan være med på alt, sier Maja S. K. Ratkje, kunstnerisk leder i Svartskog Spelemannslag.

Hun sier det er litt vanskelig å planlegge øving nå, siden de øver ute og er avhengig av været.

– Det er nok ikke alle som rekker å hive seg rundt, men vi har vært ganske mange på de to siste øvingene, sier Ratkje.

Tar gjerne imot flere forespørsler

Søndag 3. mai var andre gang det lokake spelemannslaget møttes for å øve etter retningslinjene i forbindelse med covid-19-utbruddet ble innført. 

– Hvordan har dere blitt påvirket av pandemien og de strenge tiltakene?

– Vi har fått avlyst absolutt alt av oppdrag i vår og i sommer, så det er triste greier. Å spille til dans er jo ikke akkurat det letteste i disse tider. Det første bekreftede oppdraget for oss nå er ikke før i desember. Det er et konsertoppdrag, uten dans, for Seniorakademiet, sier Ratkje.

Hun legger til at spelemannslaget tar gjerne imot forespørsler.

 

Powered by Labrador CMS