FIRE GREKERE FRA TÅRNÅSEN: Nikos Tatsoudis, Eleftheria Papamichail, Achilleas Galatsidas og Dimitra Tatsoudi håper de kan starte Greek & Grill allerede i mars.

Ruller ut grillmat fra Hellas!

Nå er disse fire grekerne fra Greek & Grill klare til å erobre Oppegård med tradisjonell gresk grillmat.

Publisert

– Vi skal lage ekte og tradisjonell gresk mat, og tilby en ny verden av smaker meg rettene som gyros, souvlaki og greske kjøttkaker servert i pitabrød sammen med tzatziki, pommes frites, tomat og løk, sier Dimitra Tatsoudi (34) og svigerinnen Eleftheria Papamichail (38), som bor på Tårnåsen.

Fra Hellas til Norge

Det var den økonomiske krisen i Hellas som førte de to kvinnene og ektefellene deres, Achilleas Galatsidas (37) og Nikos Tatsoudis (44), til Norge for fem år siden. De to familiene stod bak en familiedrevet møbelbutikk og en matvarebutikk i en landsby i nærheten av Thessaloníki, som er den nest største byen i Hellas.

FIRE GREKERE FRA TÅRNÅSEN: Nikos Tatsoudis, Eleftheria Papamichail, Achilleas Galatsidas og Dimitra Tatsoudi håper de kan starte Greek & Grill allerede i mars.

Etter fem år i Norge er de fire grekerne klare til å starte Greek & Grill, en ny bedrift i Oppegård som skal drive et mobilt gourmet-gatekjøkken med utsalg av greske retter fra en foodtruck.

Les også: En togbillett, et sushibrett, et sashimibrett og en gravstein, takk!

– Vi har sendt søknader til både Oppegård og Oslo, og håper å kunne starte allerede i mars. Vi leter nå etter en fast plass for foodtrucken på en kommunal eller privat grunn i kommunen, helst i Kolbotn sentrum, sier Tatsoudi, som er daglig leder i Greek & Grill.

Foodtruck-trenden

Foodtrucken «Anne på landet» fra Svartskog var blant de tre første foodtruckene som ble godkjent i Oslo-området, men nå har flere kommet til.

Samtidig er det mangel på spisesteder som selger gresk mat, og det har de fire grekerne fra Tårnåsen skjønt.

Les også: Bent Åge forlater Tårnhuset. – Stolt av hva vi har fått til!

– Oslo har tidligere hatt flere greske restauranter, men etter at den siste av disse forsvant for to år siden finnes det ingen andre steder i området som tilbyr gresk mat. Det er litt synd for at Hellas er et favorittreisemål hos mange nordmenn og har mange smakfulle retter, sier Papamichail.

De to greske kvinnene, som skal drive gatekjøkkenet, håper på at den greske bølgen kommer tilbake.

– Vi har snakket med mange nordmenn, og alle sier at de elsker Hellas og gresk mat, sier de.

FIRE GREKERE FRA TÅRNÅSEN: Nikos Tatsoudis, Eleftheria Papamichail, Achilleas Galatsidas og Dimitra Tatsoudi håper de kan starte Greek & Grill allerede i mars.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SOUVLAKI: Denne retten er laget av svinekjøtt på grillspyd og serveres med pitabrød, grønnsaker, pommes frites og tzatziki.

Satser på gode råvarer og bestemors oppskrifter!

Tatsoudi understreker at det ikke blir et typisk fastfood-tilbud, men at det skal satses på norske råvarer.

– Maten skal grilles og lages raskt i foodtrucken. Rettene er sunne og smakfulle, og skal serveres i pitabrød eller som tallerkenrett. De skal tilberedes på en tradisjonell gresk måte, etter de gamle oppskriftene til min bestemor, sier Tatsoudi.

Les også: Suksess for Anne På Landet

GYROS: Denne retten lages av marinert svinnekjøtt og serveres med tza- tziki, løk, tomat og pommes frites i pitabrød.

Hun sier tzatziki skal lages av gresk yoghurt og det skal brukes bare ekstra jomfru olivenolje fra Hellas. Original gresk salat står også på menyen.

– Tomat, agurk, løk, greske oliver, fetaost og gresk olivenolje er med på å gi den unike smaken av salaten alle elsker, legger Papamichail til.

De to greske kvinnene stortrives i Norge. Av ting de savner mest nevner de smaken av tomatene fra hagen deres i hjemlandet.

– Vi nyter maten når vi er på ferie i Hellas. Da samles vi med hele familien rundt bordet og spiser gyros, koser oss og snakker høyt, akkurat som grekerne gjør. Det er også koselig å spise småfisk og drikke «ouzo»(gresk aniskrydret brennevin) på en taverna ved sjøen, sier de to.

Powered by Labrador CMS