– Herregud, så morsomt dette blir!

Endelig skal Terje Sporsem spille på hjemmebane, og det blir moro til ettertanke, på tro og ære.

Publisert

I måned etter måned har Terje Sporsem reist land og strand rundt med sitt show «Religion», hvor han harselerer, filosoferer og spøker med tro og trossamfunn.

Totalt spiller han opp mot 90 show, noe som er intenst selv for en erfaren komiker.

Sporsem, som har flyttet til Oppegård, gleder seg stort til å stå på scenen i sin nye hjemkommune.

Les også: Bokfest til 1000 i Kolben

– Det er klart det er ekstra spennende å stå på scenen i hjemkommunen. Det er alltid godt å komme hjem, spesielt for en som er ute og reiser så mye og spiller som jeg gjør, men samtidig er det også både nervepirrende og godt å spille for folk på hjemmebane, sier komikeren.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også video fra Terje Sporsem øverst!

 

SPENNENDE OG SENSITIVT: Religion er et spennende tema, og det er viktig at komikere tør å ta tak i det, sier Sporsem..
SPENNENDE OG SENSITIVT: Religion er et spennende tema, og det er viktig at komikere tør å ta tak i det, sier Sporsem..

Ømtålig

«Religion» er et show under kontant utvikling. Sporsem har brukt utallige timer på research, for det nytter ikke, ifølge komikeren, å tråkke inn på disse bedene uten at man har en god porsjon empiri bak.

– Nei, er du gal, folk forsøker hele tiden både å kritisere og komme med kritiske spørsmål rundt bakgrunnen for dette showet, og det er fint også. Jeg har hatt mange samtaler med folk, spesielt dem som omtaler showet med en kritisk røst, sier han.

Les også: Spis gresk fra Oppegård - i storbyen!

Dette er også ofte folk som ikke har sett showet på forhånd, men som nærmest har bestemt seg for at det er nærmest blasfemisk. Da er det godt å ha brukt disse timene på å lese seg opp, slik at man kan ha en seriøs diskusjon, sier han.

SHOW I SIN NYE KOMMUNE: Terje Sporsem gleder seg stort til å opptre for sine nye sambygdninger. – Jeg håper folk liker showet, sier han..
SHOW I SIN NYE KOMMUNE: Terje Sporsem gleder seg stort til å opptre for sine nye sambygdninger. – Jeg håper folk liker showet, sier han..

– Jeg mener humoren spiller en viktig rolle når det gjelder å ta opp sensitive og viktige temaer. Jeg har også i løpet av spilletiden fått en merkelig aspekt og respekt for showet i mange religiøse miljøer. Den så jeg ikke komme på forhånd. Mange av dem som tror sterkt elsker showet, og synes jeg setter fingeren på mye riktig, sier han.

Det har imidlertid ikke bare vært positivt. Da Sporsem la ut en video på YouTube for en tid tilbake, ble det bråk.

– Det er jo fortsatt litt upløyd terreng å tulle med alvorlige temaer i Norge, og det er ikke alle som synes det er like morsomt å bli tullet med, for å si det sånn, men i det store og det hele, møter jeg respekt og forståelse, sier han.

For alle

Sporsem håper på fullt hus i det lokale kulturhuset.

– For å si det sånn, dette er kanskje Norges morsmste KRLE-time. Dette er tid for å tenke, for å filosofere litt og kanskje litt til ettertanke, men først og fremst er det en tid her hvor man kanskje kan senke skuldrene og se tros-spørsmålene og egen og andres tro litt fra fugleperspektiv, avslutter Sporsem.

 

Powered by Labrador CMS