Bokutgivelse

LOKKER SMILET FREM: – Ingen bortsett fra familien min har lest boken ennå, så jeg er veldig spent på hvordan den blir mottatt, sier Harald Vaadal, og lokker smilet frem.
LOKKER SMILET FREM: – Ingen bortsett fra familien min har lest boken ennå, så jeg er veldig spent på hvordan den blir mottatt, sier Harald Vaadal, og lokker smilet frem.

Debuterer som forfatter

KIL-sjef og tidligere varaordfører Harald Vaadal (57) har skrevet sin første bok, «En bøkkelstaur», en selvbiografi med massevis av humoristiske skildringer.

Publisert

– Det er mange gode historier som går i glemmeboken. Jeg ønsker å ta vare på disse slik at mine barn og barnebarn blir bedre kjent med meg ved å lese denne boken, og at folk får en god latter eller to, sier den nybakte forfatteren.

«En bøkkelstaur» ble gitt ut 28. oktober, men arbeidet med den ble satt i gang for fire år siden.

Boken er på 182 sider og fremstår som en samling av enkelte historier, skrevet i en levende og morsom form.

 
 

De humoristiske historiene handler om alt fra Haralds barndom på en bondegård i Trøndelag, via skolen og Forsvaret til familielivet og gjennom en videre opptur til lokalpolitikken i Oppegård.

«En bøkkelstaur»

– En bøkkelstaur er kort fortalt en fyr som mangler praktiske evner, men hele definisjonen finner du i boken. Uttrykket brukes mye i Trøndelag, sier Vaadal om tittelen på boken.

– Er du en bøkkelstaur?

– Jeg er nok ikke det, men av og til føler nok flere av oss at de skulle ha hatt litt mer praktiske egenskaper. Jeg har oppvokst på en bondegård og har lært praktiske ting, som å slå i en spiker, men noen ganger bommer jeg, bokstavelig talt, sier 57-åringen.

Visste du at Harald Vaadal...?

  • Har bodd i Oppegård kommune i 22 år.
  • Har kone og tre barn.
  • Aldri pusset tennene sine før han la seg som barn.
  • Sniffet bensin som treåring.
  • Har blitt norgesmester i håndgranatkasting.
  • Har gått over Grønland.
  • Strøk i engelsk på Krigsskolen to ganger og holdt på å bli kastet ut.
  • Har en bror som har spilt fotball i øverste serie.
  • Har en gang slanket seg fire kilo på fem timer.

– Hva angrer du på?

At jeg aldri ble så god i teoretiske fag da jeg var ung. Jeg kunne ha brukt mer tid på skolen, men prioriterte fotball. Men jeg kan ikke klage, jeg hatt et fint liv likevel, sier Vaadal.

Bred erfaring

57-åringen bor på Hellerasten, er godt gift og har tre barn. Han har en imponerende arbeidserfaring.

Vaadal har jobbet seg frem til oberstløytnant, stabssjef og nestkommanderende på Krigsskolen, men i høst sluttet han formelt i Forsvaret.

I lokalmiljøet er han kjent som daglig leder for Kolbotn idrettslag (KIL) og Høyre-politiker.

Vaadal har bred politisk erfaring fra sine to perioder i kommunestyret (2007-2015), og avsluttet som formannskapsmedlem, gruppeleder og varaordfører i Oppegård kommune (2011-2015).

Noen lokale historier

– Min datter på 21 år er nok litt preget av min humor, men hun synes boken er morsom, og da kan det hende at den kan være morsom for flere andre også, tenkte jeg. De 25 illustrasjonene i svart-hvitt er for øvrig tegnet av henne, sier Vaadal stolt.

Et av kapitlene i boken handler om å være politiker og tillitsvalgt. Her er flere av lokalpolitikerne nevnt, i større eller mindre grad, blant annet Sylvi Graaham, Ildri Eidem Løvaas, og Merete Bellingmo.

Du kan også lese om lærertettheten i Oppegård i Vaadals tid som politiker og om oppkjøpet av Tyrigrava, men du kan også lese om hvordan Vaadal ble vervet til politikken. Han ble oppringt mens han var hos legen – med buksene på knærne.

Boken kan enten lånes på Oppegård bibliotek eller kjøpes direkte via forfatteren. Det første miniopplaget på 50 eksemplarer ble solgt unna i løpet av et døgn, ifølge Vaadal. Nå har han bestilt nye 100.

Les også: Suksessduo skapte «Snøsøsteren»-feber

Powered by Labrador CMS