KLARE FOR SESONGEN: Kolbotn-damene, her fotografert under treningsleir i Sverige nylig, er klare for å rocke toppserien i år. Bak fra venstre: Marianne Avstaas Sandnes, Julie Hoff Klæboe, Karina Sævik, Silje Kittilsen, Maren Hauge Johansen, Ina Gausdal og Hedda Øvestad. Foran fra venstre: Camilla Ose, Sanna Svensson, Aurora Watten Mikalsen, Ingrid Rokke Elvebakken, Tonje Pedersen og Juliette Kemppi.Foto: Thomas Østvold

Her er toppserie-krigerne i år!

Lørdag den 22. april er det klart for årets første hjemmekamp på Sofiemyr stadion for KIL-damene! Her kan du lese mer om årets sesong!

Publisert

Toppserien er i gang, og til helgen er det klart for årets første hjemmekamp for et ungt Kolbotn-lag hvor det satses på lokale talenter i år.

KIL-damenlaget har vært hardt rammet av skader ved sesongstart. Tross situasjonen klubben befinner seg i, har KIL ingen planer om å innhente flere spillere. Dette byr på en gedigen mulighet for unge, lokale spillere å vise seg frem i ukene fremover.

Hovedtreneren er realistisk med sine spådommer om KIL for 2017-sesongen.

Les også: Marthea (16) fra KIL på landslaget

– Det har vært en meget utfordrende sesongoppkjøring. Det har vært veldig få på treningsøktene, og dermed er det vanskelig å sette opp et lag. Vi vil komme i topp seks denne sesongen, sier Berg-Hansen.

– Vi kunne vel tenkt oss noen uker til med forberedelser. Det har vært litt frustrerende med alle skadene, sykdom og landslagsopphold i løpet av vinteren, men nå begynner det å ta form. Vi får ikke gjort noe med det som har vært, nå må vi bare legge all energi inn i det som står foran oss, understreker Berg Hansen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Spennende sesong

TROR PÅ LAGET: Hovedtrener Cecilie Berg Hansen og assistenttrener Fredrik Vold har en sterk stall i år som skal kjempe om poengene.

Lillestrøm SK tok gullet i fjorårets sesong. Derimot melder NRK at LSK, er ikke lenger favoritter etter at Lene Mykjåland la opp og Isabell Herlovsen forlot klubben. Kringkastingsselskapet melder også at flere lag er med i kampen om gull.

Les også: – KIL er en attraktiv klubb med mange muligheter

– Jeg tror ikke at vi er med denne sesongen. Jeg har troen på Avaldnes og Stabæk. Det blir jo spennende å se, sier Berg-Hansen.

Det er verdt å notere seg at KIL kjempet om pallplass helt til siste kamp i 2016.

Krystallklar filosofi

Berg Hansen legger til at laget må lese klima med ballen, og utnytte rom så mye som mulig.

– Oppbygningsfasen av vårt spill er kjempeviktig. Vi skal forsøke å spille ut av forsvar, og jobbe ballen inn i boksen. I tillegg vil vi slå ballen i bakrommet når muligheten dukker opp, sier Berg-Hansen.

KLARE FOR SESONGEN: Kolbotn-damene, her fotografert under treningsleir i Sverige nylig, er klare for å rocke toppserien i år. Bak fra venstre: Marianne Avstaas Sandnes, Julie Hoff Klæboe, Karina Sævik, Silje Kittilsen, Maren Hauge Johansen, Ina Gausdal og Hedda Øvestad. Foran fra venstre: Camilla Ose, Sanna Svensson, Aurora Watten Mikalsen, Ingrid Rokke Elvebakken, Tonje Pedersen og Juliette Kemppi.Foto: Thomas Østvold.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Hun ønsker først og fremst variasjon.

– Når vi møter bedre lag, vil vi være mer kontrollerende. Laget må være kompakt og
disiplinert, sier hovedtreneren. Bedre lag pleier å stå høyere opp på banen.
Berg-Hansen mener at det er svært viktig at laget utnytter bakrommet i disse oppgjørene.

– Vi er ærlige og direkte i forkant. Enkelte spillere vet hvorfor de ikke starter, sier assistenttrener Fredrik Vold.

Les også: – Et sterkt lag med mange muligheter

Første match var borte mandag den 17. april mot Trondheim-Ørn. Det endte dessverre med 3-2-tap. Årets første hjemmekamp spilles lørdag 22. april klokken 17.00 mot Avaldsnes.

Powered by Labrador CMS