I STORFORMN: Karina Sævik var en viktig brikke i kampen mot Lyn.

Kolbotn-damene seiret i generalprøven

Straffe avgjorde kampen mot nyopprykkede Lyn.

Lyn-Kolbotn 3-2: I helgen var det klart for en snøfyllt kamp og sesongoppkjøring for Kolbotn, som har hatt en pen oppkjøringsfase foran årets sesong så langt.

Tøff motstand

I helgen var det klart for oppgjør mot Lyn på bortebane mot det nyopprykkede laget. Lyn har gjennom vinteren vist at de ikke blir noen kastekjepp i året sesong, og mot Kolbotn var det nyopprykkede laget fra Oslo vest med på notene i store deler av kampen, melder kolbotnkvinnefotball.no

Det ble ett mål til Kolbotn, og det kom i første omgang, skåret av Julie Hoff Klæbo i det 37. spilleminutt.  Andre omgang startet med et bra, og det tok ikke mange sekundene før Karina Sævik kunne økt ledelsen da hun kjempet seg gjennom Lyns forsvar. Men skuddet fra skrått hold gikk utenfor.

I stedet var det Lyn som grep sjansen, og to minutter ut i omgangen sto det 1-1. Lyn så ut til å få selvtillit av scoringen, og bare to minutter senere kom et skudd fra ca 20 meter som så ut til å overraske Kolbotn-keeper Aurora Watten Mikalsen. Ballen gikk over keeper og i mål, og plutselig var det Lyn som ledet kampen, melder kolbotnkvinnefotball.no

Straffe avgjorde

Hjemmelaget fortsatte å presse, og Kolbotn klarte ikke å skape så mange plasser. Etter 76 minutter skjedde det imidlertid endelig noe. Karina Sævik satte bellen i mål på kort avstand, og nå øynet Kolbotn håp for å vinne kampen.

Det skulle imidlertid gå helt til det 85. minutt før avgjørelsen falt. Karina Sævik klarte enda en gang å finte seg forbi forsvarsspillerne, og ble revet ned. Det ble straffe, som ble satt sikkert i mål, og dermed kunne Kolbotn innkassere en flott 3-2-seier.

PS! Dersom du ønsker å lese et lengre referat fra kampen, kan du gå til kolbotnkvinnefotball.no!

Snart serieåpning

Det blir bortekamp for Kolbotn i første runde, som spilles den 24. mars 2018. Da skal damene våre reise til Bergen by for å møte Sandviken.

Sandvigen endte opp på niendeplass i år, rett over Kolbotn, som endte på tiendeplass. Sandviken innkasserte 18 poeng i årets toppserie, som er tre mer enn Kolbotn.

Det er to jevne lag, sånn totalt sett, hvis vi skal se på statistikken bakover som møter hverandre i neste års første seriekamp.

De siste 14 kampene de to lagene har møttes, har Kolbotn tatt ni seire, mens Sandviken har vunnet fire

Første hjemmekamp blir den 31. mars på Sofiemyr stadion, da kommer Røa på besøk.