OFFENSIV DUO: Pål Wirak (t.v.) og Håkon Guldbrandsen fra Kolbotn IL tenker offensivt før åpningen av ny kunstgressbane.
OFFENSIV DUO: Pål Wirak (t.v.) og Håkon Guldbrandsen fra Kolbotn IL tenker offensivt før åpningen av ny kunstgressbane.

– Vil du være med på laget?

Åpningen av klubbens første helårs kunstgressbane nærmer seg. Nå frir Kolbotn IL til lokalt næringsliv om å være med på laget.

Publisert Sist oppdatert

Snart er en ny kunstgressbane på plass i Sofiemyr idrettspark og hele fotballmiljøet i Kolbotn IL gleder seg til å få sårt tiltrengt areal til både trening og kamp.

Det er imidlertid et «men». Det skal vi straks komme tilbake til.

Det er ingen hemmelighet at over 1000 fotballspillere i Kolbotn IL i mange år har slitt med dårlige treningsfasiliteter på vinterstid. En kunstgressbane uten mulighet til helårsbruk har tvunget unge fotballspillere til å reise både til Greverud, Langhus og ut av kommunen.

– Nå kommer det endelig en bane som kan brukes 365 dager i året og som vil gjøre hverdagen til barn, unge og foreldre mye enklere. Det er klart man gleder seg. Det vil gi oss et skikkelig løft, sier Håkon Gulbrandsen, sponsoransvarlig i Kolbotn Fotball Herrer.

NB: Saken fortsetter under bildet.

SNART KLAR: Byggingen av ny kunstgressbane på Tømtebanen nærmer seg slutten.
SNART KLAR: Byggingen av ny kunstgressbane på Tømtebanen nærmer seg slutten.

Samarbeid

Kommunen har ansvaret for å bygge den nye kunstgressbanen på Tømtebanen, mens Kolbotn IL investerer i en avansert og svært miljøvennlig oppvarmingssentral. Det vil sikre idrettslaget lave strømkostnader i årene fremover.

Energisentralen er faktisk så innovativ at den har vekket nasjonal interesse både fra Norges Fotballforbund, andre idrettskretser og lag. Spesielt er det de høye strømprisene som gjør at flere er interessert i å se til Kolbotn for nye løsninger for fremtidens oppvarming av kunstgressbaner.

Lavere, men ikke gratis

Til nå har det meste i denne saken vært «fryd og gammen», men det er nå et «men» sniker seg inn i bildet.

Et nytt anlegg vil uansett hvor miljøvennlig det er, ha sin pris.

– Selv om strømkostnadene blir mye lavere enn ved et gassdrevet anlegg, så vil det være betydelige driftskostnader som fotballgruppene må dekke rundt vedlikehold og snømåking. Vi har et sterkt fokus på at fotball skal være en idrett som alle har muligheten til å være med på, og klubben gjør alt de kan for å holde treningsavgiften så lav som mulig, sier Gulbrandsen.

Den største frykten for et idrettslag som KIL er nemlig ikke de innkommende fakturaene. Det er størrelsen på de regningene de sender ut. For noen, også i Kolbotn IL, kan dessverre disse regningene bli kroken på døra for videre aktivitet.

Et felles løft

For å unngå det, og for å sikre full aktivitet året rundt, har fotballgruppene i Kolbotn IL bestemt seg for å utfordre næringslivet i lokalmiljøet til å bidra. Slik mener klubben at de kan gi over 1000 fotballspillere mulighet til å trene hele året. Både når det laver ned og når kulda setter inn.

Og det er her den gamle reklamemannen Pål Wirak, nå klubb-mann i Kolbotn IL, kommer inn i bildet. Nå skal det selges reklameskilt til den store gullmedaljen.

Tømtebanen:

  • Ligger på oversiden av Sofiemyr kunstgress.
  • Står ferdig i løpet av sommeren/høsten 2022.
  • Banen vil ha en størrelse som tillater kampaktiviteter som 3 mot 3, 5-er fotball, 7-er fotball, 9-er fotball og førsteårs 11-er fotball. I tillegg vil det være en viktig treningsbane for alle aldersbestemte lag.

– En fotballbane uten reklameskilt, ser nesten litt naken ut. Derfor har vi lyst at banen skal være fint dekorert med skilt rundt hele banen, når den åpner i løpet av sommeren, gløder han.

Det hårete målet er å skaffe 100 lokale sponsorer som alle bidrar til å sikre full aktivitet for alle som vil – året rundt.

5000 kroner

For 5000 kroner i året kan bedrifter (eller privatpersoner for den sakens skyld) få sitt eget skilt på banen som daglig vil omkranses av flere hundre tilskuere.

– Vi har valgt en pris vi tror mange kan være med på. For oss er det viktig, og ikke minst gøy, om vi kan mobilisere en stor del av næringslivet her til å bidra til at barn og unge kan få et skikkelig bra fotballtilbud i Kolbotn. Det tjener vel alle på i lengden, oppfordrer Wirak.

NB: De neste ukene skal Wirak og co kontakte det som finnes av lokalt næringsliv, men om du har lyst til å sikre deg din drømmeplassering allerede nå, eller er sugen på en hel sving, er det bare å ta kontakt med klubben.

Powered by Labrador CMS