RYDDER OPP:Nguyen Khanh Thanh, lolkallagsleder i Framtiden i våre hender Oppegård, vil rydde opp i kommunen.
RYDDER OPP:Nguyen Khanh Thanh, lolkallagsleder i Framtiden i våre hender Oppegård, vil rydde opp i kommunen.

Ønsker å rydde i Oppegård

Nguyen Khanh Thanh (62), lokallagsleder i Framtiden i våren hender, Oppegård, vil rydde i kommunen sammen med Miljøagentene og Natur og Ungdom. Han håper kommunen vil være med å bidra.

Publisert

Thanh har henvendt seg til kommunen i håp om å få bistand til søppelsekker, plukkestokker og transport av søppelet fra områdene som skal ryddes. Sammen med Miljøagentene og Natur og Ungdom håper han nå at kommunen vil være med å bidra til renere strender i kommunen vår. 

Les også: Noen har glemt søppelet sitt på Greverud

– Primært ønsker jeg midler til sekker, plukkestokker og en bil som kommer og henter det når vi har plukket.

Tre ganger i året

Planen er å få til tre søppelsamlinger i år, i mai, september og november, men det forutsetter midler.

– Mange av mine er villige til å være med på søppelplukking, og vi begrenser oss ikke bare til strender i Oppegård, men kan tenke oss å finne en måte å fordele oss også rundt Gjersjøen og Kolbotnvannet. Hvis vi får midler fra kommunen, og de stiller opp, kan vi få til tre ganger i året. Og forhåpentligvis ikke bare i år, men at vi kan fortsette i mange år fremover, sier Thanh. 

Han legger til at de frivillige selv ofte bærer kostnaden av privat bilbruk og tiden de bruker, derfor synes han det minste kommunen kan gjøre er å stille opp med plukkestokker og sekker.

– Vi bruker våre egne biler hvis det blir nødvendig, men det minste kravet må være at kommunen stiller med sekker og plukkestokker. I tillegg ønsker vi gjerne at kommunen setter opp skilt, jeg tror det er viktig å påminne folk om at de holder det ryddig etter seg, sier Thanh. 

Les også: Besøkte Frivillighetssentralen

Han ønsker skilting som viser at det har vært "søppelplukkere" på stedet og som minner folk om å ikke kaste ting i naturen. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

RENT OG PENT: Hvis Nguyen Khanh Thanh får det som han vil, kan det bli flott og søppelfritt rundt Kolbotnvannet, både før og etter sommersesongen.
RENT OG PENT: Hvis Nguyen Khanh Thanh får det som han vil, kan det bli flott og søppelfritt rundt Kolbotnvannet, både før og etter sommersesongen.

Frivillighetsfest

Thanh ønsker også at kommunen bidrar til å gjøre stas på de som gir av fritiden sin for å gjøre frivillig arbeid i Oppegård.

– Jeg ønsker at det skal være midler til en frivillighetsfest til høsten. Den skal alle frivillige få være med på, ikke bare de som har plukket søppel. Det skal være med på å løfte de frivillige opp og vise at vi er takknemlige for at frivillige gjør en innsats på kommunalt nivå, sier Thanh. 

– En såkalt frivillighetens aften hvor alle frivillige organisasjoner inviteres. Dette er å ta på alvor slagordet "Uten frivillighet stopper samfunnet". Til dette trenger vi også penger og til det håper vi at kommunen vil bidra. 

Les også: Gratulerer med Frivillighetsprisen, Helle!

Stiller seg positiv

Frivillighetskoordinator i kommunen Heidi Berentsen, stiller seg i utgangspunktet positiv til et samarbeid om renere strender i kommunen, selv om hun selv ikke har sett forslaget til Thanh enda. 

– Vi er veldig positive i utgangspunktet. Vi har jo et felles mål om å ha fine strender, det er et kjempeflott initiativ. Jeg sitter ikke på noen midler, men om man kan søke noen midler kan vi absolutt se på dette sammen, sier Berentsen.