STØTTEAPPARATET: Petter Meinseth (f.v), frivillig, Erik Meinseth, lagleder og Henning Evensen fra NAV.
STØTTEAPPARATET: Petter Meinseth (f.v), frivillig, Erik Meinseth, lagleder og Henning Evensen fra NAV.

– Vi vant 20. plassen

I helgen 25. til 27. mai deltok Oppegård, for første gang, i norgesmesterskapet i gatefotball. – Det har vært en fantastisk helg for oss, hvor resultatene ikke har vært det viktigste, sier lagleder Erik Meinseth.

Publisert

Gatefotballen er et arrangement i regi av Frelsesarmeen, som skal favne de som har, eller har hatt, utfordringer som rus, psykiatri, bostedsløshet og sosial isolasjon. Flyktninger og asylsøkere med ulike utfordringer er også inkludert.

Les også: Privat søppelfylling?

Eirik Meinseth har som frivillig jobbet med gatefotballen i Oslo i flere år, men da han flyttet til Oppegård, ble det naturlig å prøve å få til noe lignende her. Han forteller at de har holdt på i omtrent to år, men etter at de ble med i Frelsesarmeen i fjor, fikk de midler av Helsedirektoratet for å drive gatefotball i Oppegård i samarbeid med NAV.

– Jeg lette litt frem og tilbake etter et lignende tilbud, men fikk ikke noe godt svar. Så traff jeg på en politiker jeg gjerne skulle visst navnet på, som hjalp meg i kontakt med NAV og uteseksjonen.

Fikk råd til NM

Etter de fikk 150 000 kroner i støtte har de kunnet melde seg på NM i gatefotball, kjøpe drakter og fotballsko. Follo Sport har stilt opp med rabatter, og Meinseth har til sammen mellom ti og 16 spillere på trening hver uke.

Saken fortsetter under bildet.

KAMPKLARE: Her er alle lagene, klare til å gi alt.
KAMPKLARE: Her er alle lagene, klare til å gi alt.

 

– Det handler ikke bare om fotball, det handler om så mye mer enn det, sier initiativtakeren engasjert.

Gatefotball-gjengen trener på Sofiemyr til tider som ingen andre trener der, forteller Meinseth med et smil. Og midlene har gitt dem muligheten til å være et lag, ikke bare en gjeng som møtes.

Les også: Sølv i Nordisk til Sofia Aak

– Det har vært kjempemotiverende å delta i NM, som skjer en gang i året, og ha noe å se frem til.

Mye glede

Årets NM ble spilt på Gjemselund stadion i Kongsvinger, der det var satt opp fire ballbinger, på 16 x 22 meter, slik at det ble spilt fire kamper parallelt. Hver kamp besto av 2 x 7 minutter. 44 lag deltok i NM, ti av disse var damelag. Oppegård havnet på en hederlig midt på treet-plassering.

– Jeg tror det var veldig mye glede. Vi tapte mest, men vi vant 20.plassen. Vi velger å si at vi vant den, vi deltok for første gang og hadde ikke øvd så mye, forteller Meinseth.

Han forklarer at det er litt spesielle regler i forhold til vanlig fotball,

– Men neste år er det bare å passe seg, ler Meinseth, som har stor tro på laget sitt.

– Det er ikke bare et tilbud det er behandling. Det handler om en aktivitet hvor man har tilhørighet. Det er til stor nytte og verdi, avslutter han.