NOMINERT: Helle Gravli er nominert for sin innsats for flyktningene i Oppegård.
NOMINERT: Helle Gravli er nominert for sin innsats for flyktningene i Oppegård.

De er nominert til Frivillighetsprisen i år

Sjekk hvilke tre kandidater som kan få den gjeve prisen for sin fantastiske innsats.

Publisert

Uten Frivilligheten stopper Oppegård-samfunnet, og nå er det klart for utdelingen av den gjeve prisen som hedrer personer som står ekstra på nok en gang.

Prisen skal deles ut under Ordførerens Hedring, som er rett rundt hjørnet. Under den hyggelige hedrings-kvelden, skal tre personer opp på podiet, og motta heder og ære for sitt fantastiske arbeide. En av disse personene skal få selve prisen, og nå er de tre kandidatene klare.

Navnene er klare

Juryen, som består av ordfører Thomas Sjøvold, Ida Lindtveit fra KrF, MErete Bellingmo fra Ap, Robert Fekjær Bråthen i Oppegård kommune, Martin Gray i ØB og Anders Nordheim Dahl i Oppegård Avis, har mottatt en rekke forslag til årets pris, nominert av privatpersoner i Oppegård, og tre navn har utmerket seg spesielt på listen.

De tre er korpsgeneral Frode Saastad i Sofiemyr skolekorps, Helle Gravli og May og Bjørn Engebretsen.

– Overraskende og veldig hyggelig, svarer Helle Gravli når hun får vite at hun er nominert.

Gravli har blant annet gjort en stor innsats for flyktninger i Oppegård, og understreker at hun ikke er alene om aktivitetene, men er en del av en gruppe frivillige. Hun håper at frivillighetsprisen kan ha en snøballeffekt og dra flere ut i aktivitet.

PS! Saken fortsetter under bildet!

NOMINERT: Helle Gravli er nominert for sin innsats for flyktningene i Oppegård.
NOMINERT: Helle Gravli er nominert for sin innsats for flyktningene i Oppegård.

Korpsgeneral

Den neste nominerte er Frode Saastad i har vært en meget allsidig mann for Sofiemyr skolekorps. Selv vil han helst ha oppmerksomhet rundt hva korpset får til.

– Det har vært mange positive og hyggelige opplevelser gjennom alle disse årene, sier han.

NOMINERT: Korpsgeneral Frode Saastad blåser ikke i Sofiemyr skolekorps, heller tvert imot!
NOMINERT: Korpsgeneral Frode Saastad blåser ikke i Sofiemyr skolekorps, heller tvert imot!

PS! Saken fortsetter under bildet!

Står på for de eldre

Den siste nominerte, er et par, nemlig May og Bjørn Engebretsen.

– Overraskende, men gledelig, sier May Engebretsen på da hun får vite at hun og mannen Bjørn er nominert som kandidater til Oppegård kommunes frivillighetspris.

NOMINERT: May og Bjørn Engebretsen står utrettelig på for kommunens eldre.
NOMINERT: May og Bjørn Engebretsen står utrettelig på for kommunens eldre.

Ekteparet har gjennom mange år frivillig gjestet Bjørkås og Greverud Sykehjem med sang og musikk, og inviterer gjerne de gamle opp til dans.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Tidligere vinnere

Dette er langt fra første året Frivillighetsprisen deles ut. Her er tidligere vinnere og begrunnelse for juryens valg.

VANT I FJOR: Fjorårets pris gikk til OI-trener Stig Vangsnes.
VANT I FJOR: Fjorårets pris gikk til OI-trener Stig Vangsnes.

Tidligere vinnere

2010: Jon Ulleberg fikk prisen for lang og tro innsats som frivillig. Han har gjort en stor innsats for en rekke organisasjoner, spesielt Røde Kors. Han var også med å stifte LHL Oppegård i 2004.

2011: Harald Lundstedt fikk prisen takket være årevis innsats for å bygge opp oppgangssaga ved Gjersjøen, gjøre elva til en fiskeelv og arbeidet med Langbygningen som museum. Han har også i årevis stilt opp som frivillig på mange arenaer innen natur og friluftsliv.

2012: Harald Wisløff fikk prisen for sitt arbeid for et trygt og godt oppvekstmiljø for ungdom i Oppegård. Han har spesielt vært engasjert i kirkens ungdomskor OPUS og ungdomskafeen ”Du & jeg” på Kolbotn. Han har også vært en aktiv støttespiller for fritidsklubbene i Oppegård og spesielt arrangementet ”Seek and find”.

2013: Frank Westgaard, mangeårig leder av Svartskog IF, har i mange år stilt opp med egen arbeidskraft, maskiner, masse arbeidstimer for å skape det unike miljøet i Svartskog IF. Han har stått i spissen for mange arrangementer på Vestenga, i barnehagen eller andre steder og sørger for at skiløypene er åpne hele vinteren.

2014: Egil Wenger fikk prisen for en betydelig innsats for kultur- og historieformidling. Han har bidratt gjennom mange år for Oppegård historielag og det frivillige arbeidet har vært en berikelse for Oppegård.

2015: Stig Vangsnes fikk prisen for å ha ledet friidrettsgruppa i Oppegård Idrettslag i mange år. Han har vært trener i fotball for mange grupper både i Kolbotn IL og i Oppegård idrettslag. Han stiller opp som frivillig på arrangementer og idrettsskole.

Du kan lese intervjuer med de nominerte i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 12 desember, og det blir også intervjuer med alle kandidater i dagene som kommer på oavis.no, hvor du kan bli enda bedre kjent med deres arbeide, og hva frivillighet betyr for dem.

I mellomtiden er det bare å gratulere de nominerte, og takke for innsatsen de gjør for andre med hele hjertet hvert år!

Fakta om Frivililghetsprisen

Frivillighetsprisen skal være en påskjønnelse for frivillig innsats. Arbeidet må ha betydning for lokalsamfunn eller innbyggere i Oppegård. Prisen kan gå til:

  • En person/personer, institusjon eller organisasjon som utfører uegennyttig innsats til beste for innbyggerne
  • En person, forening eller gruppe som har bedret trivsel og livskvalitet for andre
  • Prisen skal honorere frivillig arbeid som er lagt ned over et lengre tidsrom, eller er av betydelig omfang
  • Det frivillige arbeidet kan være utført innenfor alle deler av samfunnslivet
  • Deles ut under ordførerens hedring tirsdag den 24. januar
Powered by Labrador CMS