VANT I FJOR: Stig A. Vangsnes stakk velfortjent av med prisen i fjor. Hvem vinner i år?
VANT I FJOR: Stig A. Vangsnes stakk velfortjent av med prisen i fjor. Hvem vinner i år?

Nominer din favoritt

Vet du om noen som fortjener litt ekstra oppmerksomhet for sitt utrettelige arbeid for andre? Snart går fristen ut for å nominere til årets Frivillighetspris.

Publisert

Hvert år deles Frivillighetsprisen ut her i Oppegård, som en liten påskjønnelse for utrettelig innsats for andre av enkeltmennesker eller grupper.

Frivillighetsprisen skal være en påskjønnelse for frivillig innsats. Arbeidet må ha betydning for lokalsamfunn eller innbyggere i Oppegård. Prisen kan gå til:en person/personer, institusjon eller organisasjon som utfører uegennyttig innsats til beste for innbyggerne, eller en person, forening eller gruppe som har bedret trivsel og livskvalitet for andre

STÅR PÅ FOR ANDRE: Frank Westgaards utrettelige innsats for lokalsamfunnet ble hedret i 2013.
STÅR PÅ FOR ANDRE: Frank Westgaards utrettelige innsats for lokalsamfunnet ble hedret i 2013.

Prisen skal honorere frivillig arbeid som er lagt ned over et lengre tidsrom, eller er av betydelig omfang. Det frivillige arbeidet kan være utført innenfor alle deler av samfunnslivet

I fjor var det den engasjerte fotballtreneren Stig A. Vangsnes som bruker "halve livet" og vel så det for idretten i Oppegård som vant. Før dette har prisvinnerne vært Egil Wenger i historielaget, Frank Westgaard fra Svartskog, Harald Wisløff, Harald lundstedt og Jon Ulleberg.

Slik nominerer du

Det første du må gjøre er å finne en person du mener oppfyller kriteriene, og som fortjener heder og ære.

Kandidatens navn, adresse, alder og eventuelle andre aktuelle opplysninger begrunnelse for utmerkelsen og ikke minst hvem forslaget til nominasjon kommer fra  som kan være kontaktperson for juryen må også være med. 

Forslag sendes til Oppegård kommune, Pb. 510, 1411 Kolbotn eller på e-post til formannskapskontoret.'

Juryen vil nominere tre kandidater, som blir invitert til overrekkelsen. Prisen deles ut i januar, under arrangementet for hedring av mestere innen kultur og idrett i Kolben. Denne juryen består av representanter for kommune, politikk og fra lokalpressen.

Frist for innsending av forslag er 4. desember.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HEDRET: Egil Wenger vant velfortjent Frivillighetsprisen i 2014. Alle foto: Anders Nordheim Dahl.
HEDRET: Egil Wenger vant velfortjent Frivillighetsprisen i 2014. Alle foto: Anders Nordheim Dahl.

Tidlige vinnere

Fem personer har tidligere vunnet frivillighetsprisen. Her er juryens begrunnelse for de foregående vinnerne.

2010
Jon Ulleberg fikk prisen for lang og tro innsats som frivillig. Han har gjort en stor innsats for en rekke organisasjoner, spesielt Røde Kors. Han var også med å stifte LHL Oppegård i 2004.

2011
Harald Lundstedt fikk prisen takket være årevis innsats for å bygge opp oppgangssaga ved Gjersjøen, gjøre elva til en fiskeelv og arbeidet med Langbygningen som museum. Han har også i årevis stilt opp som frivillig på mange arenaer innen natur og friluftsliv.

2012
Harald Wisløff fikk prisen for sitt arbeid for et trygt og godt oppvekstmiljø for ungdom i Oppegård. Han har spesielt vært engasjert i kirkens ungdomskor OPUS og ungdomskafeen ”Du & jeg” på Kolbotn. Han har også vært en aktiv støttespiller for fritidsklubbene i Oppegård og spesielt arrangementet ”Seek and find”.

2013
Frank Westgaard, mangeårig leder av Svartskog IF, har i mange år stilt opp med egen arbeidskraft, maskiner, masse arbeidstimer for å skape det unike miljøet i Svartskog IF. Han har stått i spissen for mange arrangementer på Vestenga, i barnehagen eller andre steder og sørger for at skiløypene er åpne hele vinteren.

2014
Egil Wenger fikk prisen for en betydelig innsats for kultur- og historieformidling. Han har bidratt gjennom mange år for Oppegård historielag og det frivillige arbeidet har vært en berikelse for Oppegård.

2015
Stig Vangsnes fikk prisen for å ha ledet friidrettsgruppa i Oppegård Idrettslag i mange år. Han har vært trener i fotball for mange grupper både i Kolbotn IL og i Oppegård idrettslag. Han stiller opp som frivillig på arrangementer og idrettsskole.

Powered by Labrador CMS