TOK I ET TAK: Silje Pedersen stilte frivillig opp og organiserte Krafttak mot Kreft innsamlingen på søndag 12. mars.
TOK I ET TAK: Silje Pedersen stilte frivillig opp og organiserte Krafttak mot Kreft innsamlingen på søndag 12. mars.

Samlet penger til Kreftforeningen

Silje Pedersen (33) fra Tårnåsen, ville være med å hjelpe etter personlige erfaringer med kreft. Det ble en egen innsamlingsdag i forbindelse med aksjonen Krafttak mot Kreft.

Publisert

Innsamlingsaksjonen Krafttak mot Kreft har med årene nesten blitt en ren russeaksjon, men i Oppegård ville Silje Pedersen også være med, og arrangerte sin egen innsamlingsdag på søndag den 14. mars. Til sammen var de 18 bøssebærere som samlet inn 36 000 kroner til Kreftforeningen.

– Det gikk veldig fint å arrangere, jeg hadde håpet å få flere bøssebærere, men det var vanskeligere enn det jeg trodde, men de som møtte var kjempeengasjerte, sier Pedersen.

Les også: Roald Amundsen-russen gjør en forskjell

Ønsket å bidra

FRIVILLIG: SIlje Pedersen arrangerte innsamlingsdag for Kreftforeningens aksjon Krafttak mot Kreft. (Privat)
FRIVILLIG: SIlje Pedersen arrangerte innsamlingsdag for Kreftforeningens aksjon Krafttak mot Kreft. (Privat)

Pedersen har selv opplevd kreft på nært hold, og mistet moren sin for litt over ett år siden til kreften.

– Det er mye kreft i familien min. Moren min døde for litt over et år siden og faren min har kreft. Jeg tok kontakt med Kreftforeningen fordi jeg ønsket å bidra med noe. De nevnte at de ville prøve å kjøre en Krafttak mot Kreft innsamling i tillegg til russens aksjon. De tenkte de skulle prøve å flere til å gå, og sånn startet det. Jeg har hatt ansvaret for å arrangere det i kommunen som frivillig, sier Pedersen.

Til sammen samlet Pedersen og de andre bøssebærerne inn 36 000 kroner, noe som er over gjennomsnittet per bøsse, ifølge Kreftforeningen.

– Kreftforeningen sa de regnet omtrent 1000 kroner per bøsse, så da har vi i hvert fall fått inn over gjennomsnittet på våre atten bøsser, og det var bra, sier Pedersen, som synes det har vært en suksess.

Berører mange

Pedersen fikk utelukkende positive tilbakemeldinger da hun var ute og gikk, og tror det er fordi kreft er noe som berører så mange.

– Man får litt personlige historier, kreft det berører oss alle på et eller annet vis. Om det ikke er deg selv har man alltid noen man kjenner som er gjennom det på et eller annet nivå, sier Pedersen og legger til at det er enkelt å gå på dører når folk er så blide.

– Det er så enkelt å gå rundt når man blir tatt i mot med et smil. Det er vel noe med det at det er en sak alle kan kjenne seg igjen, sier hun. 

Les også: Rosa rekord for grønn mester

Gjør det gjerne igjen

Pedersen synes opplevelsen var en god en selv om det var første gang hun arrangerte noe slikt.

TRENGER FRIVILLIGE: Ingvild Reitan, distriktssjef for Kreftforeningen er klar på at de trenger frivillige som Silje Pedersen.
TRENGER FRIVILLIGE: Ingvild Reitan, distriktssjef for Kreftforeningen er klar på at de trenger frivillige som Silje Pedersen.

– Nå var jo dette første gang at jeg arrangerte noe sånt, og jeg har dratt med meg noen læringspunkter i forholdt til det å rekruttere folk. Jeg tar gjerne oppdraget igjen til neste år hvis det er aktuelt, vi er fornøyd med denne gangen, sier Pedersen. 

Ingvild Reitan, distriktssjef i Kreftforeningen, er glad for at frivillige stiller opp.

– Vi har denne aksjonen, Krafttak mot Kreft, i uke ti og elleve hvert år. Vi er avhengige av at folk rundt om i hele Norge stiller opp frivillig, både som Silje Pedersen som arrangerer en innsamlingsdag, og som russen gjør, sier Reitan. 

Totalt samlet russen og Pedersen inn 118 400 kroner til Kreftforeningen. 

Powered by Labrador CMS