VERDIG VINNER: Helle Gravli er vinneren av årets Frivillighetspris for sin innsats for flyktninger i Oppegård.

Gratulerer med Frivillighetsprisen, Helle!

Helle Gravli ble hedret for sitt hjertevarme arbeide for flyktningene i Kolben i går.

Publisert

Under Ordførerens Hedring i Kolben tirsdag kveld den 24. januar, var det klart for utdeling av årets Frivillighetspris. 

De tre nominerte i år til den gjeve prisen, som hedrer innsatsen til frivillige i kommunen hvert år, var Frode Saastad for hans innsats i Sofiemyr skolekorps, May og Bjørn Engebretsen for sin innsats for eldre i kommunen, og sist, men ikke minst, kveldens vinner av prisen, Helle Gravli, som trakk det lengste strålet om prisen i år. 

Rørt

Det var en tydelig rørt Gravli som mottok prisen. 

- Det er veldig hyggelig å få oppmerksomhet, så finner kanskje flere tilbudet om språkkaféen og turene våre, sier Gravli, som mottok både heder, applaus og ikke minst beviset for prisen, et nydelig fat, av ordfører Thomas Sjøvold. 

Verdige kandidater

Alle de tre nominerte i år var verdige kandidater, som alle står på utrettelig for sitt frivillige arbeide.

Ekteparet Engebretsen har i mange år stilt opp på sykehjemmene i Oppegård. De skaper hygge og trivsel med underholdning og inviterer beboerne opp til dans..

Frode Saastad har i årevis vært engasjert i Sofiemyr skolekorps’ aktivitet og organisering. Han har med sin væremåte inspirert medlemmene musikalsk og vært med å skape et sosialt og trygt miljø.

Vinneren Helle Gravli har blant annet satt i gang språkkafé og turgruppe der flyktninger kan møte nordmenn og få språktrening. Hun gjør en viktig frivillig innsats for å hjelpe flyktninger til å bli integrert i lokalmiljøet.

I forkant av utdelingen,  tok Oppegård Avis en prat med alle de nominerte. Klikker du på lenkene under, kan du lese mer om deres viktige arbeide!

Her kan du lese intervju med ekteparet Engebretsen

Her kan du lese intervju med Frode Saastad

Her kan du lese intervju med Helle Gravli

Oppegård Avis og oavis.no gratulerer Gravli så mye med prisen!

Du kan lese mer om hedringen og prisen både på oavis.no og i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 26. januar!

Vi kommer også til å legge ut hedringen i sin helhet på video snart! Følg med!

FLOTTE FOLK - FLOTT INNSATS: De nominerte til frivillighetsprisen: f.v. Frode Saastad, Helle Gravli, og May og Bjørn Engebretsen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Om Frivillighetsprisen

Frivillighetsprisen skal være en påskjønnelse for frivillig innsats. Arbeidet må ha betydning for lokalsamfunn eller innbyggere i Oppegård. Prisen kan gå til:

 • En person/personer, institusjon eller organisasjon som utfører uegennyttig innsats til beste for innbyggerne
 • En person, forening eller gruppe som har bedret trivsel og livskvalitet for andre
 • Prisen skal honorere frivillig arbeid som er lagt ned over et lengre tidsrom, eller er av betydelig omfang
 • Det frivillige arbeidet kan være utført innenfor alle deler av samfunnslivet.
 • Nominasjonene til prisen kommer fra folk i Oppegård.
 • Juryen består av: Ordfører Thomas Sjøvold, gruppeleder Merete Bellingmo i Ap,  leder for Levekårsutvalget Ida Lindtveit, Oppegård Avis-redaktør Anders Nordheim Dahl, Østlandets Blad-redaktør Martin Gray og Robert Fekjær Bråthen fra kommunikasjon og service i Oppegård kommune. 

  Tidligere vinnere

  2010
  Jon Ulleberg fikk prisen for lang og tro innsats som frivillig. Han har gjort en stor innsats for en rekke organisasjoner, spesielt Røde Kors. Han var også med å stifte LHL Oppegård i 2004.

  2011
  Harald Lundstedt fikk prisen takket være årevis innsats for å bygge opp oppgangssaga ved Gjersjøen, gjøre elva til en fiskeelv og arbeidet med Langbygningen som museum. Han har også i årevis stilt opp som frivillig på mange arenaer innen natur og friluftsliv.

  2012
  Harald Wisløff fikk prisen for sitt arbeid for et trygt og godt oppvekstmiljø for ungdom i Oppegård. Han har spesielt vært engasjert i kirkens ungdomskor OPUS og ungdomskafeen ”Du & jeg” på Kolbotn. Han har også vært en aktiv støttespiller for fritidsklubbene i Oppegård og spesielt arrangementet ”Seek and find”.

  2013
  Frank Westgaard, mangeårig leder av Svartskog IF, har i mange år stilt opp med egen arbeidskraft, maskiner, masse arbeidstimer for å skape det unike miljøet i Svartskog IF. Han har stått i spissen for mange arrangementer på Vestenga, i barnehagen eller andre steder og sørger for at skiløypene er åpne hele vinteren.

  2014
  Egil Wenger fikk prisen for en betydelig innsats for kultur- og historieformidling. Han har bidratt gjennom mange år for Oppegård historielag og det frivillige arbeidet har vært en berikelse for Oppegård.

  2015
  Stig Vangsnes fikk prisen for å ha ledet friidrettsgruppa i Oppegård Idrettslag i mange år. Han har vært trener i fotball for mange grupper både i Kolbotn IL og i Oppegård idrettslag. Han stiller opp som frivillig på arrangementer og idrettsskole.

Powered by Labrador CMS