BLOMSTERPIKENE: De glade dager er over for blomsterpikene på Tårnåsen. Åse Hoff (t.v.) og Elin Ottestad Rustad måtte stenge dørene for godt, men minnes elleve år med glede.

Fruene Fryd konkurs etter elleve år

Etter elleve frydefull år har Fruene Fryd måttet kaste inn håndkle og stenge butikken på Tårnåsen.

Publisert

Fra og med august er dørene stengt for godt for den lille blomsterbutikken på Tårnåsen. Fruene Fryd har gledet lokalsamfunnet med blomster i elleve år, men nå er det slutt. 

– Det var ikke enkelt å drive her, med byggingen blant annet. Vi så ikke så mange muligheter til å fortsette her i og med at senteret skal legges ned, sier Åse Hoff, som har eid butikken sammen med Elin Ottestad Rustad. 

Hvor veien går videre nå er usikkert for damene, men det er vemodig å legge ned etter mange glade år i blomsterbransjen. 

– Det koster å starte på nytt igjen, så vi får se hvor veien går videre. Det blir trist og leit, ikke minst er vi veldig glad i kundene våre, og vi har hatt det veldig moro i de årene vi har vært her, sier Hoff. 

Som siste enkeltstående blomsterforretning i kommunen, har damene i Fruene Fryd sett at det har blitt vanskeligere og drive med årene, også andre omstendigheter har gjort at det ble tøft å få økonomien til å gå rundt. 

– Vi hadde en avtale med et begravelsesbyrå, men så ble de kjøpt opp, og da valgte de en annen leverandør. I tillegg er det jo mange som selger blomster nå, matbutikker blant annet, sier Hoff. 

Hun legger til at det er synd at det bare er kjeder igjen, men at tiden på Tårnåsen har vært fin. 

– Nå har vi drevet i elleve år, og det har vært en glede, avslutter Hoff. 

Powered by Labrador CMS