KREATIV TRIO: Vemund Enger, Tobias Brommeland og Miguel Llorca Løvberg utgjør FTV.
KREATIV TRIO: Vemund Enger, Tobias Brommeland og Miguel Llorca Løvberg utgjør FTV.

Drømmer om å lage kaos

En busstur til konfirmasjonsleir ble starten på det lovende lokale musikkprosjektet FTV. Nylig slapp de tre ungguttene sin første EP, «Det Perfekte Kaos».

Publisert Sist oppdatert

FTV er historien om tre lokale gutter som på egen hånd har snekret sammen en av årets råeste rap-utgivelser. 14. juni slapp de nemlig den fire låter lange EP-en «Det Perfekte Kaos» på Spotify.

Kreativ busstur

Mer om låtene, tekstene, inspirasjonskildene og drømmene litt senere. Vi må starte med begynnelsen: En busstur til konfirmasjonsleir.

– Vemund og jeg havnet ved siden av hverandre på bussen til konf-leiren og begynte å snakke om musikk. Vi kjente jo hverandre fra før, men ingen av oss visste at den andre drev med musikk, begynner Tobias Brommeland. Han er en av to stemmer du hører rappe på låtene til FTV.

Vi får sende en beklagelse til Den Norske Kirke, men resten av konf-leiren ble hovedsakelig brukt til å snakke om musikk, vise hverandre tekstutkast og litt forsiktig rapping. Vemund Enger hadde nemlig telefonen full av tekstlinjer han også. «Dette kunne da så absolutt utvikles videre», var de enige om.

Bedre og bedre

Men FTV hadde ikke vært det samme uten produsent og beat-snekrer Miguel Llorca Løvberg. Med et god øre for hva som høres fett ut og teknisk forståelse til å få det til, er han den tause magikeren.

Etter hjemkomst samlet den ferskt komponerte trioen seg på gutterommet til Brommeland, spyttet ut linjene i en gaming-mic og nøt sluttresultatet. I dag, med en fersk EP i lomma, høres det ikke like rått ut lenger, ifølge dem selv.

– På de første låtene kan du høre at kvaliteten er ganske simpel, men etter hvert som vi kjøpte inn mer og bedre utstyr, så begynte det å låte som vil ville at det skulle, forteller 07-guttene til Oppegård Avis.

14. juni kom altså EP-en «Det perfekte Kaos» med fire låter spilt inn på en familehytte i Lysekil. Å røpe alt hva det handler om er selvsagt uaktuelt.

– Det handler jo om oss og livet, men vi skal la folk som hører på få gjøre seg opp en mening om det. Vi skal la litt folk tenke litt, sier Brommeland hemmelighetsfult.

STØDIGE FOTOOBJEKTER: Selv om dette er FTVs første intervju med pressen er det lett å merke at gutta er komfortable foran kameralinsen.
STØDIGE FOTOOBJEKTER: Selv om dette er FTVs første intervju med pressen er det lett å merke at gutta er komfortable foran kameralinsen.

Kjente inspirasjonskilder

Som antydet over har de tre guttene ulike roller. Miguel produserer beats og mikser alt sammen til et sluttresultat, Tobias lager både musikk og beats, samt rapper, mens Vemund skriver tekster og rapper.

Og selv om FTV er tre unge hvite gutter fra villastrøket på Tårnåsen, kan man raskt høre at inspirasjonskildene har helt andre bakgrunner.

Vi utfordrer guttene til å «namedroppe» tre musikere som er inspirerende eller flinke.

– Da blir det Playboi Carti, Undergrunn, Gjenfødt Kultur og Karpe, kommer det fra Miguel.

– Karpe, Kendrick Lamar og Kanye West på det rapmessige, sier Vemund.

– Jeg starter med Marstein. Så bruker jeg bruker mye rimeord i teksten, så jeg må nesten si Eminem også. Den siste er Chirag i Karpe på grunn av attituden og personligheten hans, sier Tobias.

God respons

Etter slippet i midten av juni har det ikke manglet på tilbakemeldinger.

– Det er defintivt mest positivt, men det er jo fra mange som kjenner oss da. Vi har fått høre noen si at hvis de hadde hørt for eksempel «Se meg nå» på radio, så hadde de ikke reagert negativt på det. At det høres ordentlig ut, hvis du skjønner, sier Tobias.

– Også har hørt at mange sammenligner oss med Undergrunn, supplerer Vemund.

– Det er jo ikke akkurat så ille det, spør Oppegård Avis, vel vitende om at Undergrunn er en av de heteste norske rapgruppene for tiden.

– Det er ganske positivt det ja, ler gutta.

PRODUKTIV SOMMER: Med en 10 uker lang sommerferie å ta av er det stor fare for at FTV har mer musikk å by på mot slutten av sommeren.
PRODUKTIV SOMMER: Med en 10 uker lang sommerferie å ta av er det stor fare for at FTV har mer musikk å by på mot slutten av sommeren.

Lys fremtid

Fremtiden ser jo alltid lys ut når man er 15-16 år, og som alle andre tenåringer har også FTV-gutta store drømmer. De første målene er imidlertid relativt overkommelige.

– Jeg drømmer om å leve av musikken og spille konserter. Til nå har det ikke vært så mye av den slags. men vi lager musikk nesten hver eneste dag og bygger opp en base.  Og vi har blitt mye bedre på det meste på kort tid. Vi hører i alle fall stor forskjell på de første låtene vi ga ut, kontra den siste EP-en nå. Men vi skal bli enda bedre, lover Brommeland og Enger.

Trioen avslører for øvrig at det faktisk ble spurt om å spille på årets Sumprock.

– Vi har veldig lyst til det, og vi ble spurt om å spille på Sumprock allerede i år, men vi følte ikke at vi hadde nok bra materiale da de spurte. Neste år er vi klare, lover trioen, som håper det kan by seg noen andre lokale muligheter innen den tid.

STUDIO: FTV er så heldig å disponere eget studio, så nå er det kun opp til gutta selv om det kommer mer musikk frekover.
STUDIO: FTV er så heldig å disponere eget studio, så nå er det kun opp til gutta selv om det kommer mer musikk frekover.

Nytt studio

I skrivende stund er et nytt og forbedret studio under bygging på Brommeland-hytta i Lysekil. Det står klart til FTV-gutta inntar strandkanten i sommer for å lage mer musikk. 

Apropos navnet FTV. Det er på ingen måte hugget i stein at det blir FTV for alltid.

– Navnet kan egentlig beskrives på flere måter. Follo TV er en måte å se det på, litt som Tøyen Holding, som sier noe om stedet de er fra. Samtidig er TV også initialene til de to av som rapper, så det er ikke helt tilfeldig det heller. Vi få se hvor lenge vi beholder det. det kan jo bli en re-branding på oss etter hvert. Karpe gjorde det jo, så hvem vet, sier gutta.

Anmeldelse

Som seg hør og bør når lokale artister gir ut musikk, så kommer selvsagt de mest musikkyndige medlemmene av Oavis-redaksjonen på banen med en anmeldelse.

Vil du vite hva vår legendariske anmelder «DvD-Ron» synes om EP-en "Det Perfekte Kaos? Du finner den her:

Powered by Labrador CMS