RYDDET OPP: Vaktmester Thomas Hofsmarken fant fem kilo ris på bryggen i Veslebukta torsdag 16. september.
RYDDET OPP: Vaktmester Thomas Hofsmarken fant fem kilo ris på bryggen i Veslebukta torsdag 16. september.

Kastet flere kilo ris på brygga

Vaktmesteren fra Kolbotn Torg oppdaget fem kilo ris liggende på brygga i Veslebukta torsdag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

– Risen var rå/ ukokt, og den var kastet rett på brygga, sier Thomas Hofsmarken, som jobber som vaktmester på Kolbotn Torg.

Han oppdaget dette torsdag formiddag da han gikk en vanlig sjekkrunde for å inspisere uteområdet ved Kolbotn Torg for eventuelt søppel. Ifølge vaktmesteren samlet han opp alt av risen og kastet den på et mer egnet sted.

Ikke lov å mate fuglene

– Det er ikke lov å mate fuglene med noe som helst. Det er fordi at dette kan tiltrekke rotter, gi økt smittefare og bidra til å forurense Kolbotnvannet ytterligere. Det er også veldig uklokt å mate fuglene med rå/ ukokt ris. Den kan jo svulme opp i tarmene til disse fuglene og føre til dramatiske konsekvenser, sier Hofsmarken.

Han påpeker også at det er hengt opp plakater ved bryggen som opplyser om det ovennevnte. Plakaten på bildet under må for øvrig «ris-synderen» ha passert før han eller hun kastet fra seg risen.

– Ikke skadelig

Håkan Billing i Norsk Ornitologisk Forening, avdeling Oslo og Akershus, avkrefter at ukokt ris kan være farlig for fuglene.

– Ukokt ris er ikke skadelig for fuglene, men det er lite næring i ris. Det er også en myte om at ukokt ris kan svulme opp i tarmene, sier Billing.

ENKEL BESKJED: Denne beskjeden bør ikke kunne misforstås.
ENKEL BESKJED: Denne beskjeden bør ikke kunne misforstås.
Powered by Labrador CMS