STOREBUKTA

VEIEN LANGS JERNBANELINJEN: Solon Eiendom lover å tilbakeføre den aktuelle veistrekningen til våren. Foto: Espen Kongshaug

Lover å ferdigstille veien til våren

Flere av våre lesere har etterlyst fremdriftsplanen for tilbakeføringen av Solbråtanveien på strekningen fra kulverten ved Jernia Kolbotn til Skogsland.

Publisert Sist oppdatert

I går skrev Oppegård Avis en artikkel om parkeringskaoset i forbindelse med Storebukta-utbyggingen, som foregår i regi av Solon Eiendom, Park og Anlegg og AF Gruppen.

I forbindelse med denne saken har flere av våre lesere etterlyst fremdriftsplanen for tilbakeføringen av Solbråtanveien på strekningen fra kulverten ved Jernia Kolbotn til Skogsland (Solbråtanveien 18), for at de mener at tilbakeføringen av denne veistrekningen ville ha løst mange av problemene som gående og syklende møter på vei gjennom Storebukta.

Våren 2021

– Tilbakeføringen av denne veistrekningen vil skje i regi av Solon Eiendom våren 2021, etter at AF Gruppen er ferdig med sine arbeider, sier kommunikasjonssjef Wibecke Brusdal i AF Gruppen.

Hun har spurt utbyggeren ved utviklingsdirektør Anders W. Andersen i Solon Eiendom om årsaken til at Solbråtanveien er stengt i byggeperioden, og Andersen kan opplyse følgende:

  • Det er helt fra reguleringsstadiet avtalt med kommunen at veien stenges i byggeperioden og at det etableres midlertidig gangvei rundt byggeplassen.
  • Solbråtanveien vil gjøres klar for bruk i forbindelse med innflytting i Storebukta i første kvartal 2021. Dette fremgår av rekkefølgebestemmelser og byggetillatelser.
  • Utbygger har for øvrig påtatt seg å bekoste og bygge infrastruktur som skal komme kommunen og innbyggerne til gode, blant annet utvidelse av Solbråtanveien med tilhørende bredt fortau. Utbygger vil samtidig avstå eiendom til kommunen til fortau og breddeutvidelse av veien.

Les også: – Bare et tidsspørsmål før det skjer en ulykke

Powered by Labrador CMS