Politisk plattform for Nordre Follo

OVERRASKET: – Det overrasker meg at MDG ikke har brukt sin nye posisjon til å frede Generasjonsparken, sier Tønnes Steenersen (FrP).

– Nedprioriterer Kolbotn

Gruppelederen for FrP i Nordre Follo, Tønnes Steenersen, mener samarbeidsavtalen legger lokk på saken om Generasjonsparken og svømmehallen på Kolbotn.

Publisert

Tønnes Sneenersen gratulerer de rødgrønne partiene med sin politiske plattform. Han sier samarbeidsavtalen mellom de seks partiene som danner flertall i Nordre Follo (Ap, MDG, V, SV, KrF og Sp) inneholder mange gode tiltak.

– Det meste som står der kan vi vel alle være enige om, men det er en del ting som overrasker meg. Det mest åpenbare er at MDG ikke har brukt sin nye posisjon til å frede Generasjonsparken, sier Tønnes Steenersen.

Les også: Avtalen er signert: Hun blir ordfører – han blir varaordfører

– Legger lokk på saken

Gruppelederen i FrP mener samarbeidsavtalen nedprioriterer Kolbotn. Han påpeker at de fleste partiene i dette samarbeidet har ønsket å frede Generasjonsparken, men det virker som at de nå bare legger lokk på saken.

– Samtidig virker det som svømmehallen i Kolbotn utsettes, og man prioriterer en svømmehall til over 700 millioner kroner på Langhus, sier Tønnes Steenersen.

Han selv hadde forventet at de partiene som ønsket en ny lokalisering av svømmehall i Kolbotn sørget for at dette kom inn i plattformen.

– Da kunne vi alle glede oss over at Generasjonsparken fikk bestå og at befolkningen får svømmehall på Kolbotn, sier Tønnes Sneenersen.

Les også: Vil høre på innbyggerne før den politiske plattformen spikres

Fant ikke svaret i dokumentet

Det er også to andre saker som gruppelederen i FrP er opptatt av: Eiendomsskatt og bomprosjekter.

– Det blir spennende å se om Ap, Venstre og Sp holder lovnaden om å ikke innføre eiendomskatt. Jeg er overrasket over at det ikke står noe om dette i den politiske plattformen. Det står heller ikke noe om bompenger, selv om Ap lovte i valget at det ikke skulle innføres lokale bomprosjekter i Nordre Follo, sier Tønnes Steenersen.

Les også: Dette synes lokalpolitikerne om bompengeavtalen

Les også: Ja eller nei til eiendomsskatt i Nordre Follo?

– Står svært lite om svømmehall på Kolbotn

Gruppeleder for Nordre Follo Høyre, Anne Kristine Linnestad, savner også konkretisering rundt svømmehallsaken og finansieringsplanen.

– Dette er en avtale preget av at det er seks partier som alle skal få gjennomslag for sitt, og da blir det en omfattende avtale. Noe er allerede vedtatt politikk, noe er regional eller nasjonal politikk, og det er en del vi kan være enige om, sier hun.

Det hun savner er konkretisering på hva de seks partiene mener om svømmehall på Kolbotn og hvordan de har tenkt å finansiere alle de nye, gode tiltakene, og skaffe nye inntekter til kommunen. Det står det svært lite om, sier hun.

Les også: – Trist at FrP tyr til "fake news"

Powered by Labrador CMS