SNART LYS IGJEN: Det har lenge vært mørkt i lokalene til O'Learys på Kolbotn Torg. Nå bekrefter de svenske O'Learys-eierne at de overtar driften.
SNART LYS IGJEN: Det har lenge vært mørkt i lokalene til O'Learys på Kolbotn Torg. Nå bekrefter de svenske O'Learys-eierne at de overtar driften.

O'Learys åpner igjen

Nytt selskap har fått serveringsbevilling. De svenske O'Learys-eierne overtar driften.

Publisert

Det slo ned som en liten bombe i lokalmiljøet da O'Learys på Kolbotn Torg meldte oppbud for to måneder siden.

– Dette er trist, men vi så ikke lenger muligheter til å drive. Utgiftene ble for store og vi må begrense tapene, sa Geir Sjøvold til Oppegård Avis.

Han var en av eierne bak det lokale driftsselskapet. Etter konkursen har det vært stille i de store lokalene på Kolbotn Torg. Etter det Oppegård Avis har fått vite er det Citycon, eieren av kjøpesenteret, som eier inventaret i restauranten. Dette ble også sagt da de tidligere eierne snakket ut om konkursen i lokalavisen.

Fikk skjenkebevilling

Det har gått mange rykter i lokalmiljøet rundt hva som skal skje med restauranten. Flere har kontaktet lokalavisen, blant annet med ryktet om at Peppes Pizza skulle overta.

31. mars i år ble det innsendt en søknad til Nordre Follo kommune om serverings- og skjenkebevilling i lokalene. Bak søknaden står selskapet O'Learys Restaurants Kolbotn AS, et selskap som i sin helhet er eid av svenske O'Learys. Selskapet ble registrert i Foretaksregisteret 17. mars i år.

O'Learys-kjeden åpnet den første restauranten i Gøteborg i 1988, og har senere bygget seg opp til å bli en av Sveriges sterkeste merkevarer.

Korona-motbakke

Restauranten på Kolbotn åpnet i 2018, med det lokale selskapet Stovner Restaurantdrift som franchisetakere. Restauranten ble raskt en suksess, blant annet med de populære quizkveldene til Terje Aaseth, og ikke minst som en lokal sportsbar. Det ble derimot kraftig motbakke i driften da koronapandemien kom. I mars i år valgte de lokale eierne å melde oppbud.

Nordre Follo kommune innvilget serveringsbevillingen til det nye driftsselskapet 22. april. Dette ble gjort administrativt.

– Vi gjør oppmerksom på at dette brevet kun gjelder serveringsbevillingen. Dersom det skal gjøres bygningsmessige endringer må det tas kontakt med byggesaksavdelingen og avklare om det er søknadspliktig. Dette må være brakt i orden før lokalet tas i bruk til servering, skriver kommunen i brevet hvor bevillingen gis.

Kommunen tar sikte på at søknaden om skjenkebevilling kan behandles av utvalg for omsorg, helse og seniorpolitikk 8. juni, opplyses det i svarbrevet til søknaden fra O'Learys,

GITTERET GÅR OPP: Går alt etter planen til de nye eierne, vil O'Learys gjenåpne til fotball-EM i sommer.
GITTERET GÅR OPP: Går alt etter planen til de nye eierne, vil O'Learys gjenåpne til fotball-EM i sommer.

Therese Klevanger Linja er oppført som daglig leder for selskapet, ifølge søknadspapirene.

Åpner til EM?

Mandag ettermiddag snakket Oppegård Avis med driftsdirektør Jannicka Eriksson Jingryd i svenske O'Learys Trademark. Ved siden av franchise, driver O'Learys noen av restaurantene selv.

Jingryd bekrefter at restauranten på Kolbotn vil gå inn som en av disse.

– Det er en del administrative ting som gjenstår, så vi vet ikke helt eksakt når restauranten åpner. Vi håper å kunne åpne til sommeren når fotball-EM starter, sier Jannicka Eriksson Jingryd.

Mesterskapet i fotball starter 11. juni. Driftsdirektøren i O'Learys sier de har mange planer for restauranten på Kolbotn.

– Vi ser veldig frem til å gjenåpne restauranten på Kolbotn, og det er mange ideer for utviklingen av restauranten, sier Jingryd.