NYE LEIETAKERE: Retro ALM tar over for gamle Prix i Sentrumsbygget. Det blir en levende second hand butikk, lover de nye leietakerne.

Her kommer en gjenbruksbutikk utenom det vanlige

De gamle Prix lokalene i Sentrumsbygget kommer til å huse mye liv når second hand butikken Retro ALM tar over. Og de kommer ikke bare til å selge brukte ting.

Publisert Sist oppdatert

– På samme måte som på "stabburet", så vil du kunne finne ting som er håndplukket og kjøpt inn med en tanke om å fylle et rom, et tomrom, bli en gave til noen eller noe du husker fra før, sier Anna Almqvist fra innsiden av den gamle Prix butikken i Sentrumsbygget på Kolbotn. Og lokalene har forandret seg betraktelig siden Prix var leietaker.

"Stabburet" er altså pop-up butikken på Svartskog som også drives av Almqvist sammen med Thor-Erik Klovholt, og som Oppegård Avis har skrevet en sak om tidligere.

HÅNDPLUKKER ALLE VARENE: Anna Almqvist åpner butikk på Kolbotn og alle varene er nøye utvalgt.

Åpner i midten av oktober

Second hand butikken tar sikte på å åpne i midten av oktober, og vil ha åpningstider Torsdag til Søndag mellom kl. 12-18. Torsdager leker de nye leietakerne med tanken om å ha langåpent etter som dette er en gammel handelstradisjon. Denne dagen vil butikken holde åpent til kl. 20.

Og Retro ALM kommer til å bli det de to beskriver som en levende butikk.

– På sikt ønsker vi å kunne ha små konserter her, gjerne på lørdag ettermiddag eller søndager. Det er jo egentlig ubegrenset hva vi kan gjøre, sier Almqvist og nevner bokbad og presentasjoner som mulige alternativer.

– Det er en flerbrukstanke som er veldig tiltalende. Det kommer også til å bli pop-up utsalg fra Gården på Svartskog i sesong, avslører hun.

VARIERT UTVALG: Det kommer til å bli mye å velge mellom når Retro ALM åpner dørene i midten av oktober.

Alt er håndplukket

– Når folk spør hva vi skal åpne her, så svarer jeg bruktbutikk, eller second hand. I Sverige sier vi second hand. Du har loppis, second hand og antikt. Prisene står i forhold til de kategoriene, forklarer Almqvist.

Alt som vil være til salgs i butikken vil være håndplukket av Almqvist, og varene vil variere fra brukte møbler, lamper, porselen, tekstil og klær.

Så nå vil du altså kunne parkere utenfor sentrumsbygget, rusle inn, og komme ut igjen med en brukt skjenk, et nytt spisebord, eller kanskje en ny pute. Felles for de fleste produktene du finner i butikken vil være at samtlige stammer fra tiden 60-tallet til tidlig 2000-tallet.

– Om noen ønsker at vi skal finne spesielle ting til enten innredning, film eller for å komplettere møbler, kaffestell eller lignende, så gjør vi gjerne det, sier Almqvist.

GJØR KLART: Det er mange detaljer som skal på plass når en ny butikk skal åpnes.

Butikken med egen restaureringskrok

Almqvist forteller at de kommer til å ha en egen snekkerbenk i lokalene. Dette er fordi mye av det de kjøper inn trenger litt ekstra omsorg slik at de kan vare i mange år til. Derfor vil det være slik at alt som paret tar inn i butikken, vil de gå over, og de vil reparere det som trengs. Selve reparasjonen er det Klovholt som kommer til å stå for.

– Det kommer til å lukte olje her, flirer han.

Mens Oppegård Avis er på besøk så er de to godt i gang med klargjøringen av lokalet.

– Det blir mange lange timer, men det er morsomt at vi gjør alt selv. Og selv spotterne vi har kjøpt inn er gjenbruk, forteller Almqvist.

De to forteller at de også er interessert i å kjøpe varer.

– Vi kjøper deler av dødsbo, eller andre relevante ting som gjenspeiles i butikken.

Hun poengterer at dette gjelder mindre møblering og at alt er fra riktig tidsperiode. Enkelt og greit de tingene du tenker kan være av verdi.

– Kom innom butikken og se. Det butikken gjenspeiler kan du kontakte oss med, sier hun.

Powered by Labrador CMS