GJERSJØEN: Gamle Oppegård får drikkevannet sitt fra Gjersjøen og Oppegård renseanlegg.

Vannrestriksjoner i hele Nordre Follo

På grunn av varmt vær og lite nedbør er det nå behov for å begrense bruken av vann. Nordre Follo ber alle innbyggere om å ikke vanne hagen med vannslange og spreder.

Publisert Sist oppdatert

Oslo kommune innførte restriksjoner mot hagevanning med vannslange og spreder fra tirsdag 6. juni 2023 klokken 15:00. Årsaken er kapasitetsutfordringer som følge av høyt vannforbruk de siste dagene i kombinasjon med at Skullerud vannbehandlingsanlegg er ute av drift. Fordi deler av kommunen får vann fra Oslo gjelder restriksjonene også for våre innbyggere, skriver Nordre Follo kommune på sine nettsider.

Bruk vannkanne

Restriksjonene mot hagevanning gjelder alle husstander i Oslo og hele Nordre Follo kommune. Det innebærer vanning av gressplen med hageslange og spreder. For å vanne planter og busker i hagen, kan man bruke vannkanne.

Se kommunens fakta og tips om hagevanning:

  • En vannspreder bruker cirka 1000 liter vann i timen.
  • Ikke klipp gresset for kort. Da klarer det seg bedre uten vanning.
  • Sørg for at utendørs kraner ikke står og lekker.
  • Bruk vannkanne til vanning av blomster og busker.
  • Vann helst om kvelden. Hvis du vanner i solskinn, fordamper det meste av vannet.

Handler om brannfare

Tirsdag 6. juni oppfordret Nordre Follo kommune til å bruke minst mulig vann og begrense hagevanning og all unødig vannbruk. Det varme været gjør at vannforbruket i kommunen nå er svært høyt. Det er stor brannfare for tiden, og det er viktig at brannvesenet har tilgang på nok vann. Dette gjelder alle i hele kommunen inntil videre. I går, 8. juni innførte også Follo Brannvesen om totalforbud mot å gjøre opp ild. 

Powered by Labrador CMS