PÅ LANDSLAGET: Mats Borge (t.v.) og Jacob Niss er tatt ut på landslaget i håndball.
PÅ LANDSLAGET: Mats Borge (t.v.) og Jacob Niss er tatt ut på landslaget i håndball.

Sikret seg landslagsplass

Mats Borge og Jacob Niss kom gjennom nåløyet og sikret seg plass på guttelandslaget i håndball.

Publisert Sist oppdatert

Husker du historien om de fem spillerne fra 2006-årgangen i håndball, som alle så landslagsplassen i det fjerne? Nå er to av dem ett skritt nærmere drømmen.

Torsdag ble nemlig Mats Borge og Jacob Niss tatt ut til landslagssamling i Skien i desember. Dermed kunne de to slippe jubelen løs, etter noen lange uker med venting.

– Jeg fikk en melding av pappa mens jeg var på skolen hvor det stod at både jeg og Jacob var tatt ut, så jeg løp rundt på skolen for å finne han. Det ikke så mye fokus på skolen resten av den dagen for tankene var bare et annet sted.

Niss ble ikke noe mindre glad selv.

– Jeg ble dritglad, for jeg hadde ikke helt forventet det, selv om jeg hadde et håp. Feiringen har så langt bare vært bare vært med Mats på skolen, ler Niss.

Delt glede

Litt ekstra moro var det at mange av de andre gutta på laget også viste hvor glade de var på vegne av de to.

– Ja, det var litt «gledekaos» der en stund. Jeg synes det var ekstra moro at det var mange på laget som ble glade også, for uten dem hadde ikke jeg blitt tatt ut, sier Borge.

Noen stor feiring har han ikke rukket ennå.

– Det kommer nok, men jeg må bare fortsette å trene hardt og spille håndball. I helgen er det Bring-serie og neste helg er det cup, så det blir mye håndball fremover.

Litt kødding med storebror Elias har han derimot fått tid til. Han er nemlig også et stort håndballtalent, men Mats er den første fra familien som blir tatt ut til landslagssamling.

– Det blir jo noen meldinger til storebroren min om det, men han er utrolig støttende. Han var også en av de første som sendte melding og gratulerte, så det er hyggelig, sier Mats Borge.

Mer av det samme

Frem mot samlingen i starten av desember, gjelder det bare å ikke gjøre noe annerledes.

– Jeg skal bare gjøre mer av det jeg er god til og på samlingen skal jeg prøve å senke skuldrene og vise meg frem på best mulig måte. Det gjelder å ikke prøve for hardt. Det er i hvert fall rådene jeg har fått fra folk rundt meg, sier han.

Det samme gjelder for Jacob Niss.

– Nå er det bare å terpe på teknikk og prestere like bra som jeg har gjort. Målet er ikke nådd, for jeg har lyst å bli tatt ut til flere samlinger og forhåpentligvis få spille noen kamper også, sier Niss til Oppegård Avis.

KUSTUS: Trener Rune Ørndal lover å holde de to i ørene i tiden fremover.
KUSTUS: Trener Rune Ørndal lover å holde de to i ørene i tiden fremover.

Stolt trener

Trener Rune Ørndal er stolt på guttenes vegne, men understreker samtidig at han ikke er overrasket.

– Det eneste som egentlig overrasket meg med uttaket er at keeperen vår Marius (Åberge red. anm.) ikke kom med. Når det er sagt, er det veldig fortjent at både Mats og Jacob kom med, og de var jeg ganske sikre på. Det er uansett imponerende, for det et trengt nåløye, sier Ørndal til Oppegård Avis.

Og nåløyet treneren snakker om består rent faktisk av 45 uttatte spillere, som er delt inn i to treningsgrupper. Det er med andre ord fortsatt et stykke frem til de to KIL-guttene er å betrakte som durkdrevne landslagsspillere.

– Mats er spektakulær

Vi ba treneren fortelle om de to spillerne som til daglig trakterer hver sin kant på det gode Kolbotn-laget.

– Mats er spektakulær i spillestilen sin, så han utmerker seg alltid. Han er en rendyrket kantspiller som har valgt deg ut den plassen tidlig. Han har et stort skuddrepertoar og veldig treningsvillig. Hvis jeg skal løfte frem en svakhet, så er det forsvarsarbeidet. Der har han mer å gå på, selv om han har blitt mye bedre. Så har du Jacob som har hatt en helt sjuk utvikling denne høsten. Han har rett og slett hatt en enorm sesong så langt. Han har bra tempo, en stor motor og et smart hode. Dessuten har han utviklet seg mye i forsvarsarbeidet, til tross for at han ikke er hverken størst eller sterkest, sier treneren.

Helt ferdig med beskrivelsene er han imidlertid ikke.

– Fellesnevneren deres er at de stort sett aldri gjør en dårlig kamp. De er begge vinnerskaller av rang, som alltid går på banen for å vinne, sier Ørndal.

Han er også krystallklar på at landslagstoget ikke har gått for de spillerne som ikke kom med videre, eller noen av de andre spillerne som ligger i vannskorpa.

– Det er helt normalt at de første uttakene har litt sirkulasjon, så det er ingen av dem som er tatt ut som skal føle seg trygge, og det er heller ingen av de som ikke kom med nå, som er ute for alltid. Det kommer nye sjanser, sier Ørndal, som i helgen skal lede lagets første kamper i den nasjonale Bring-serien.

Powered by Labrador CMS