MILJØBARN: Hareveien barnehage vant Årets Inspirasjon 2017 for sin innsats for miljøet. Både barn og voksne synes det er stas med en annerledes hverdag.

Barna som inspirerer

Hareveien barnehage vant Miljøfyrtårnprisen Årets Inspirasjon 2017. Fredag 19. januar fikk barn og voksne besøk av Miljøfyrtårn som skrøt uhemmet av barnehagens miljøinnsats.

Publisert

Hareveien barnehage på Tårnåsen har virkelig skjønt hva det vil si å være en Miljøfyrtårn-sertifisert barnehage.

Les også: Hør den flotte miljøsangen til Hareveien barnehage

Her jobbes det med miljøet på alle plan. Både i form av kildesortering, egne bikuber, men også det sosiale miljøet blant voksne og barn. De er virkelig en inspirasjon, og på grunn av alt arbeidet de har lagt ned, vant de Miljøfyrtårnprisen Årets Inspirasjon 2017.

Ganske unikt

Espen Heggedal fra Miljøfyrtårn tok turen ut til Hareveien forrige fredag for å dele ut prisen til spente barn og voksne.

– Det er kjempehyggelig å komme hit. Miljøfyrtårn-barnehagene skal være med å gjøre en del ting for miljøet, og det har dere gjort, sa Heggedal til både jubel og applaus fra barna.

Saken fortsetter under bildet.

MILJØAGENTER: Denne gjengen passer på miljøet i Hareveien barnehage.

Det finnes i underkant av 5500 Miljøfyrtårn-sertifiserte bedrifter, så å hevde seg i toppen her er ingen liten bragd.

– Jeg tenker det er ganske unikt. Mange barnehager er flinke på ett prosjekt, men her går det på helheten. De er en energivennlig barnehage, de har biene, og de jobber med miljøet, også arbeidsmiljøet, sier Heggedal.

Overrasket

Virksomhetsleder i Hareveien, Synnøve Anfinsen er stolt og overrasket over å ha vunnet den gjeve miljøprisen.

STOLT: Synnøve Anfinsen tar imot prisen fra Espen Heggedal og Miljøfyrtårn.

– At det er en inspirasjonspris er veldig, veldig gøy. Det å tørre å satse, og gjøre litt anderledes ting, det er litt oss, sier hun stolt.

Anfinsen tror også det hjelper på motivasjonen blant de ansatte at de har flere prosjekter på gang.

Les også: Det er hva vi kaller en smak av lokal honning

– Hverdagen blir spennende av å gjøre litt annerledes ting. Det er veldig samlende og vi kommer nært på hverandre, sier hun.

Det lille, store ekstra

Heggedal leverte ut blomster, diplom og en vev til barnehagen. Han leste også opp begrunnelsen til juryen for å gi Hareveien prisen.

– Det finnes utrolig mange gode Miljøfyrtårn-sertifiserte barnehager rundt om i landet, som alle fortjener heder og ære for måten de jobber med miljøet sammen med barna. Hareveien utmerker seg spesielt på grunn av sin sterke satsing både på ytre og indre miljø, samt det helhetlige arbeidet for å bidra til god trivsel og økt miljøbevissthet hos barn, foreldre og ansatte, både i det daglige og gjennom en rekke spennende prosjekter.Hareveien yter det lille store ekstra for å lære og inspirere barn og voksne til å ta vare på hverandre – og naturen, leste Heggedal opp.

Han er svært imponert over innsatsen til barnehagen.

– Det er mye spennende som skjer rundt om i Norge, at de klarer å skille seg ut i mengden skal de ta til seg, sier han.

Powered by Labrador CMS