VISER FREM HOBBYEN: Katya Bukhantsova stiller ut totalt 16 heklede arbeider. Utstillingen hennes, som består av 16 heklede arbeider, er åpen frem til den 27. mars.

Viser frem kunsthekling

Ukrainske Katya Bukhantsova inviterer alle til sin kunstutstilling på Høyås bo- og rehabiliteringssenter.

Publisert Sist oppdatert

Totalt 16 heklede arbeider i ulike størrelser ble montert på veggene i foajeen på Høyås bo- og rehabiliteringssenter fredag 4. mars.

Utstillingen, som har vernissasje klokken 12:15 mandag 7. mars, skal vises frem til søndag 27. mars og er åpen for alle. De fleste av arbeidene er til salgs.

KUNSTHEKLING: Alle de 16 arbeidene ble montert på veggene i Høyås på fredag.

Selvlært

Katya Bukhantsova (40) er utdannet fysiker fra Ukraina. Hun vokste opp i Kherson i Sør-Ukraina, og studerte og bodde senere i Kyiv.

Etter at Bukhantsova flyttet til Norge med sin ukrainske mann og deres datter på ti år samt enda ett barn i magen for åtte år siden, har hun jobbet for en frivillig organisasjon som tilbyr aktiviteter for barn. 40-åringen holder kurs og driver med administrering av disse aktivitetene i Oslo syd.

På fritiden koser hun seg med kunsthekling, og hun drømmer om å kunne leve av hobbyen sin. Teknikkene innen hekling lærte Bukhantsova på egen hånd da hun bodde i Ukraina. Da heklet hun ulike ting på bestilling fra folk, og samarbeidet også med heklebladet Duplet.

GLAD I KUNSTHEKLING: Katya Bukhantsova drømmer om å kunne leve av hobbyen sin.

Liker utfordringer

– Hekling er en spennende og tidkrevende prosess. Jeg bruker fra noen få dager til flere uker på ett verk, men jeg liker utfordringer og blir veldig glad når man får det til, sier den kreative 40-åringen fra Holmlia.

Bukhantsova sier hun er opptatt av gjenbruk og er glad i flere andre avanserte håndarbeidteknikker. I tillegg til hekling kan hun sy, brodere og strikke.

SALGSUTSTILLING: Prisene varierer fra 2.000 til 10.000 kroner. Den heklede buffaloen du ser på dette bildet koster 9.000 kroner.

Deler kunnnskap

Er du interessert i hekling? Facebook-gruppen Kunsthekling, som har cirka 160 medlemmer og administreres av Bukhantsova, er for alle som elsker utfordringer innen denne tidkrevende håndarbeidsteknikken.

– Alle interesserte i kunsthekling er velkomne til å bli med, uansett om du lager irske blonder, hekler frie former eller kombinerer hekling med andre håndarbeidsteknikker, sier 40-åringen.

Preget av krigen

Krigen i Ukraina har ført til mange bekymringer hos Bukhantsova. Som alle de andre norsk-ukrainerne er 40-åringen preget av det som foregår i hjemlandet.

– Jeg gråter mye og er veldig lei meg. Situasjonen i Ukraina er helt forferdelig. Jeg er veldig bekymret for min familie der. Jeg har fortsatt min mor i Kherson. Selv om hun bor i en liten landsby hvor det er relevant stille, er jeg bekymret for hennes mentale tilstand som følge av krigen. Min søster og familien til min mann bor i Tsjerkasy, og jeg har også en nevø som bor i Kiev. Flere av dem vurderer å komme til Norge, men alle håper på at krigen tar slutt og at Ukraina består. Selv om det er mange europeere som hjelper, er det ikke nok. Situasjonen er dramatisk. Folk dør der hver dag, og man ser "intet lys i tunnelen", sier Bukhantsova.

Powered by Labrador CMS