GIKK VIDERE: I en tirolinspirert kostyme jodlet og danset Helene Olafsen til låten «Ludvig Daae» sist lørdag.

– Den kommer til å bli en skikkelig afterski-låt

Lørdag debuterte Helene Olafsen som låtskriver og vokalist i TV 2s nye underholdningsprogram «Norges nye megahit». Låten hennes om Ludvig Daae fikk flest stemmer og er nå landets sjette mest spilte låt på Spotify.

Publisert Sist oppdatert

På premieredagen fremførte Helene Olafsen (31) låten «Ludvig Daae», som en hyllest til vår lokale alpinbakke-general Ludvig Daae fra Ingieråsen.

Sjekk videoen her!

«Ludvig Daae» av Helene Olafsen

Han er oppe klokka fire,

Prepper bakken klokka fem,

Tar kaffen klokka seks

Og det er lenge ti'n skal hjem.

***

Tørker støvler, kjører tråkker,

Ting gjør seg ikke sjæl,

Det knirker godt i knæra,

Men det er ingen klager her.

***

Kan sikkert virke irritert,

Kan sikkert virke krass,

Men i kollen her

Skal alt værra på plass.

Det Ludvig Daae...

***

Snøkanona funker og tekroken går,

Men han ha'kke sett kona

På åtteogtjue år.

***

Han rekker ikke hjemom,

Så middagen er kald,

For tannhjula må smøres

Og det må snekres pall.

***

Kan sikker virke sinna,

Kan sikkert virke sur,

Men alt det han ber om

Er litt kø-kultur.

***

Staysmann: "Jeg sa to og to i heisen!".

Det Ludvig Daae jodeli...

Musikken fulgte i samme skispor, og med hjelp av ompa-ompa og jodling klarte 31-åringen, ikledd en tirolinspirert kostyme, å høste flest stemmer.

Og ikke nok med det. Etter to dager har «Ludvig Daae» i overkant av 58.094 avspillinger på Spotify i Norge. I skrivende stund befinner denne låten seg på sjette plass på listen over de mest populære låtene på Spotify i Norge, etter «Easy On Me» av Adele (førsteplass), «Loud Luxury» 2022 av Ballinciaga (andreplass), «Ghost Town» av Benson Boone (tredjeplass), «Oh MyGod» av Adele (fjerdeplass) og «Når snøen smelter» av Astrid S (femteplass).

Les også: Helene Olafsen skal synge en låt om Ludvig Daae

– Kjempemorsomt

I forbindelse med saken har Oppegård Avis kontaktet hovedpersonen i låten, som risikerer nå å bli kjent over hele landet som følge av Helene Olafsens låt.

– Det var kjempemorsomt! Denne låten kommer til å bli en skikkelig afterski-låt. Den er rett og slett fengende og fester seg på hjernen, sier Ludvig Daae (59).

ALPINBAKKE-GENERAL: Ludvig Daae har drevet Ingierkollen slalåmsenter i mange år.

Den lokale helten bor på Ingieråsen, kun 300 meter unna bakken han prepper for alle alpinglade. Det var familien Sundt som åpnet Ingieråsen Slalåmsenter i 1965. Ludvig Daae begynte å jobbe der i 1984. Ni år senere overtok han hele anlegget og har drevet det siden den gang, til stor glede for mange.

– Kommer vi til å høre denne låten i bakken?

– Det vet jeg ikke, for at vi tidligere hadde litt trøbbel med selskapet TONO (forvalter lydfestings- og fremføringsrettigheter for musikkverk i Norge på vegne av komponister, låtskrivere, tekstforfattere og musikkforlag), som krevde en vanvittig høy sum for å kjøre musikk på et offentlig sted. Jeg håper i hvert fall at Helenes låt vil skape blest om Ingierkollen. Det virker som at denne låten kan gå helt til finale (18. desember), sier 59-åringen.

Fikk flest stemmer

Det var et bredt spekter av ulike låter denne lørdagen. Sangen som fenget seerne mest og som regjerte øverst på hitlisten til slutt, var Olafsens verk, «Ludvig Daae».

Den fikk flest stemmer og ble kveldens vinner etter å ha konkurrert med de fem andre kjendisdeltakerne (Caroline Berg Eriksen, ABU (Abubakar Hussain), Odd-Magnus Williamson, Maria Stavang og Einar Nilsson).

Odd Magnus Williamson fikk færrest stemmer og måtte ryke først ut av konkurransen. Han skal nå erstattes av internett-profil Oskar Westerlin.

Bak dommerpanelet satt vår lokale Christine Dancke fra Tårnåsen sammen med Stian «Staysman» Thorbjørnsen, Ole «I'Dole» Evenrud, Regina «Myra» Tucker, Lise Karlsnes og Daniel Kvammen.

Helenes mentor, Stian «Staysman» Thorbjørnsen, var tidlig ute med å sende en melding til Ludvig Daae på Facebook:

"Kjenner deg ikke så godt, men frøktelig stas at Helene dro hjem seieren i kveld og du har åpenbart satt spor etter deg! Helt rått!"

Drikker ikke kaffe

– Går denne låten helt til topps, skal jeg få lov til å si det Staysmann sier i låten ("Jeg sa to og to i heisen!") under den siste fremføringen av «Ludvig Daae» den 18. desember. Jeg har snakket med TV 2 om dette, sier Ludvig Daae.

59-åringen bekrefter også at han er meget opptatt av kø-kultur på Ingierkollen.

– Det er nok mange som kjenner seg igjen når de hører denne låten, med min klare beskjed om å kjøre to og to i heisen. Det stemmer at jeg er opptatt av at kundene mine har en god opplevelse, og at de kjører i heisen to og to istedenfor én og én, sier 59-åringen.

På Facebook-siden til Daae ble det påpekt noen feilaktige opplysninger i låten. Blant annet står det i teksten at Ludvig drikker kaffe.

– Hehe, dette stemmer nok ikke. Jeg drikker ikke kaffe. Jeg drikker kun Coca-Cola og Mango Loco, sier Daae og ler.

Fikk terningkast to i Dagbladet

I Dagbladets anmeldelse av «Norges nye megahit» på TV 2 fikk Helene Olafsens låt «Ludvig Daae» terningkast to.

Dagbladet skrev følgende i sin anmeldelse:

"Ludvig Daae er ikke historikeren fra 1800-tallet med samme navn, men en gammel «prepper» i Ingierkollen Slalåmsenter på Kolbotn. Stian «Staysman» Thorbjørnsen er en av bidragsyterne her, og dessuten stemmen til Ludvig. Og det er vel bare han som kan «våge» å pepre en låt med «lissomjodling» på tyrolervis etter årets «Stjernekamp», for dette er milevis unna Bjørn Tomren-nivå. Helene er sånn vi kjenner henne fra «Senkveld», sjarmerende, frisk og frampå, og hun synger med «den stemmen hun har». Teksten er litt småhumoristisk og jalla. Nå er ikke dette låten som krever mest innlevelse – men hun må nok jobbe med den om hun får fortsette. Forresten: Her må du ikke blunke for mange ganger, for da er låten over. Den varer i snaut to minutter, og det er i snaueste laget også for en «hit». Det blir bare «billig», dette. Og like tullete som en gjennomsnittlig Staysman-låt".

Powered by Labrador CMS