ENGASJERT: J. Kristian Bjerke har bedrevet valgkamp med jevne mellomrom siden 1979. I år er intet unntak.

Kommunestyrerepresentant etterlyst: Funnet i god behold!

Vår freidige politiker-etterlysning bærer frukter. Her er noen ord om dét OG politikk fra Høyres J. Kristian Bjerke.

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger.

Jeg husker min aller første skikkelige kommunevalgkamp. Det var i 1979 og den første store høyrebølgen var på vei mot toppen. Jeg var, formann som det het den gangen, i Oppegård Unge Høyre og banketpå mine aller første dører for Høyre. Det ble en skjellsettende opplevelse, for min partner denne dørbankekvelden på Tårnåsen, var tidenes mest lyseblå, folkelige, sjarmerende og rullingsrøykende leder, Erling Norvik. Siden har jeg banket dører, delt ut brosjyrer i postkasser, diskutert på stands og vunnet og tapt saker i kommunestyret gjennom 28 år.

Men nå var jeg visstnok forsvunnet. Borte vekk.

Heldigvis er jeg etterlyst av redaktør Bjørshol og funnet i god behold!

Men siden redaktøren lurer på hva i all verden nr 7 på Høyres liste har holdt på med de siste 28 årene, så tenker jeg det må være innafor å presentere meg selv.

Jeg er fra Kolbotn, men bor i Ski, er gift, har 6 barn og 2 barnebarn. Jobber i privat sektor. Jeg har vært formann i Oppegård Unge Høyre, leder i Follo Unge Høyre, styremedlem i Akershus Unge Høyre kjempet for saker, kjempet mot saker og jeg har vunnet og jeg har tapt. Sammen med alle andre som har brukt mye tid på denne altoppslukende fritidsaktiviteten – lokaldemokratiet.

Jeg stiller til valg igjen. Ikke av gammel vane eller fordi jeg ikke har noe bedre å finne på, men fordi jeg fremdeles brenner. Brenner for viktige saker og for innbyggernes kår. Rett og slett fordi jeg selv er en innbygger. Høyre og jeg kjempet en kamp for full barnehagedekning i Ski. Den vant vi. Vi nådde målet lenge før Stortinget bevilget nok penger til å oppfylle barnefamilienes soleklare rett. Vi vant frem fordi vi spilte på lag med private og ideelle aktører. Vi inngikk kompromisser i kommunestyret og samlet et bredt flertall for en offentlig-privat løsning. Høyres forslag fikk støtte fra Venstre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og, -Sosialistisk Venstreparti! Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet stemte mot den første private barnehagen, dog med ulik begrunnelse.

Men vi oppnådde full barnehagedekning før noen andre, eller i det minst samtidig med et par andre kommuner i Akershus.

Jeg brenner for gamle Oppegård og jeg brenner for gamle Ski. Jeg brenner fremdeles for barnehager og gode skoler, men også for et allsidig og spennende kulturliv i hele kommunen. Idretten må og skal ta plass og da vi skar i gjennom og fikk skiftet ut et ubrukelig kunstgressdekke i Ski idrettspark, døpte en mine politiske motstandere banen til Bjerkebanen. Resten har den røde siden regulert til historiens største gressplen! Forstå det den som vil. Og jeg gremmes over at flertallsbuketten av 7 politiske partier i kommunestyret, mot Høyres stemmer, med åpne øyne har lagt ned over 40 sykehjemsplasser de siste 4 årene.

Jeg er så vidt jeg vet den eneste topp 10-listekandidaten som faktisk er vokst opp i gamle Oppegård, men levd et voksenliv i gamle Ski. Da de to flotte kommunene gikk sammen, var jeg blant dem som endelig kom hjem uten å måtte flytte.

Jeg skal likevel legge meg, ikke helt flat, men i alle fall på kne for det faktum at jeg ikke har kommet helt gjennom i Oavis. Jeg har prøvd, men Oavis` journalist syntes vverken budskapet mitt eller jeg var spennende nok.

Men altså Bjørshol, her er jeg, like påskrudd og irriterende engasjert som i 1979. Jeg håper du rydder plass til meg og alle andre ildsjeler i Oavis i tiden som kommer. I`ll be back!

Med vennlig hilsen

J. Kristian Bjerke, 

kandidat nr 7 på Høyres liste

Powered by Labrador CMS