GJEDDE OG SNEGLE: Ingela Adamson tegner mye fra dyreriket, men presenterer også verkene sine på originale måter.

På tide med en sikkelig kunst-vernissasje?

I helgen er det siste sjanse hvis du vil se Ingela Adamson og Morten Sørlies kunstutstilling. Da må du i så fall til Kråkstad.

Publisert

Nå til helgen blir siste mulighet for å se kunsten til Adamson og Sørlie på utstilling i regi av Ski Kunstforening i Kråkstad. Oppegård Avis har ikke noe historie for å skrive om arrangementer utenfor vår egen bygd, men siden det tross alt finnes mange lokale kunstinteresserte, gjør vi et sjelden unntak.

Dette er Ingela Adamson

Ingela er født og oppvokst i Sverige, men kom til Norge for 50 år siden. Hun har utdannelse fra Nyckelviksskolan i Stockholm og Göteborg Konstskola. Hun er medlem av Norske Billedkunstnere, Tegnerforbundet og Landsforeningen Norske Malere. Hun forteller selv at hun får arbeidslyst av å se andres arbeid. Det gjør hun ved å besøke gallerier, museér og å lese kunstblader.

LAKS OG FLUE: Inga tegner spennende uttrykk som åpner for mange tolkninger i mange retninger. Detaljene er det ingenting å si på.

Ingela tegner med blyant på papir, av foto fra nett, på aviser, blader og på egne fotografier. Hun klipper i stykker tegningene og syr dem sammen igjen til nye bilder og arbeider for det meste i A4-format — alltid i svart hvitt. Ingela kjenner seg igjen i et sitat fra maleren Leonard Rickhard. Han sa: «Maleriet kan skilte med — når det er vellykket — en avansert refleksjon rundt rom og flate, og dette med koloritt”. Hun føler at det er akkurat slik hun har det med sine tegninger. Ingela beundrer Hannah Höch, Marina Abramovic, Tim Flach og Brynhild Winther.

Dette er Morten Sørlie

Morten er født i 1954 og er oppvokst i Ski. Han arbeider med både tegninger og digitale collager. Han forteller at han er opptatt av å skape bilder som helst skal være litt underlige og mystiske.

Morten er inspirert av surrealisme, naivisme og tidlig kunst (1400 og 1500-tallets mestere). Kunstnere som har inspirert hans arbeider er blant annet Hieronymus Bosch, Pieter Brueghel, Salvador Dali, René Magritte, Max Ernst, Paula Rego, Balthus og Frida Kahlo samt norsk grafikk/tegnekunst. Eksempler her er Sverre Malling og Arne Bendik Sjur.

SIKKELIG COLLAGE: Sørlie er ekstremt dyktig på å skape sammenhenger i collager.

Dette skjer

  • Dørene åpnes og gjestene får et velkomstglass og enkel servering
  • Ny styreleder i Ski Kunstforening åpner utstillingen med noen ord
  • Sang av Marika Lejon
  • Cello-spill av Lorren Karlotta (7) som er elev ved Kulturskolen

    Meld deg på facebookarrangementet her

Powered by Labrador CMS