ADVARER: To blad Daae advarer nå tugåere mot å taske rundt i alpinbakken.

Advarer mot livsfarlig turgåing

Amerikansk rev fikk et svært ublidt møte med winch-vaier. Nå advarer vår lokale alpinbakkesjefen turgåere.

Publisert Sist oppdatert

«Her et skrekkens eksempel på hvilke skader en winch-wire kan gjøre om du kommer i veien for den», «roper» Ludvig Daae på alpinbakkens Facebook-side.

I går opplevde Daae-duoen igjen noe av det de frykter aller mest. Da Ingierkollen ble preppet i går kveld, ble det brukt en såkalt winche-maskin, hvor maskinen er festet til en vaier. Denne spenner seg opp uten forvarsel og og det gis ingen forvarsel til de som eventuelt er i nærheten.

Ingen ble skadet, men da Andreas Daae kom på toppen av anlegget så han til sitt store sjokk at to par menneskefotspor hadde krysset over vaieren.

Livsfarlig

Dette er potensielt livsfarlig ifølge Daae.

BLE DELT I TO: Reven på bildet ble delt i to av winch-vaier, ikke ulik den som er i bruk i Ingierkollen.

– Det står tydelige skilter på toppen, vi har lagt ut meldinger og delt videoer om det, men likevel trasker det folk rett inn i anlegget og over den potensielt livsfarlige vaieren. Det er galskap. Står de i veien når vaieren rører på seg, så blir de kappet i to, sier Daae junior.

Begge sier de tenker på det hver eneste gang de bruker vaieren, og at det er det store marerittet å ende opp å ha forvoldt noen alvorlige skader.

– Ikke gå i alpinanlegget. Vi kan ikke si det tydeligere, sier Ludvig.

Fox News

Reven på bildet forstod nok garantert ikke varselskiltene som det amerikanske alpinanlegget hadde satt ut. Bildet taler i grunn sitt tydelig språk på hva som skjer hvis noe kommer i veien for en løpsk vaier.

NB: I en tidlig versjon av denne saken skrev vi at det reve-ulykken hadde skjedd i Ingierkollen, men det er altså riv ruskende feil. Vi enten misforstod eller feiltolket Daaes informasjon.

Oppegård Avis er på ingen måte noe Fox News, og vi beklager både misforståelsen og feilinformasjonen.

LUDVIG DAAE: Daae er eier og driver av alpinanlegget Ingierkollen.
Powered by Labrador CMS