ADVARER: Styreleder i Sameiet Skiveien 126 advarer andre borettslag og sameier om å være på vakt.

Inbruddsbølge

Blokken i Skiveien 126 på Myrvoll har hatt ubudne gjester gjentatte ganger. Nå vil styreleder i sameiet, Ole Gjøstein, advare andre.

Publisert

I løpet av én uke i slutten av januar, opplevde beboerne i Skiveien tre innbrudd i parkeringskjelleren i blokken. Styreleder i Sameiet Skiveien 126, Ole Gjøstein, vil advare andre sameier og borettslag, slik at ikke flere opplever det samme.

– Første gang de var inne i garasjen har de rotet rundt i en Skoda Fabia, men uten å skade dørene eller vinduene på bilen. Vi mistenker også at de har vært rundt i noen av bodene, uten at det har blitt tatt noe, sier Gjøstein.

Brutt opp bodene

Gjøstein antar tyvene har tatt seg inn i garasjen ved å snike seg inn mens en bil har kjørt gjennom den elektriske porten.

– De har vært inne i minst 20 boder, og sjekket innholdet, og det antas at det er de samme menneskene hver gang, sier Gjøstein.

Ved neste innbrudd har tyvene gått inn i bodene og forsynt seg.

Les også: Det blir fullstendig KAOS i vinterferien

– De har gått inn i en rekke boder, og forsynt seg av diverse verktøy. Pluss verktøyskap med skuffer i rødt og sort, og andre verdier, sier Gjøstein.

NB! Saken fortsetter under bildet!

SIKRER: Nå sikrer sameiet dørene på bodene.

Store verdier

Under det siste innbruddet kom tyvene inn og tømte bodene for dyre dekk og felger.

– De har stjålet åtte splitter nye sommer- og vinterdekk til en BMW F-serie og til en helt ny Mercedes varebil. Alt dette er stjålet fra samme bod, og har en verdi på i 40-50 000 kroner, minst sier Gjøstein.

Les også: De skal selge "arvesølvet"

I tillegg har tyvene stjålet en tilhenger med registreringsnummer CN9014, og en BMW ble åpnet uten at tyvene har skadet dørlås eller vindu.

– Fra den bilen stjal de en motorsykkeldress og hjelm beregnet for kvinne, i liten og slank størrelse. Hengeren har de antakeligvis stjålet for å få med seg tyvegodset sier Gjøstein.

PROFESJONELT: Tyvene har brutt seg inn i denne bilen og stjålet MC utstyr fra bagasjerommet.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Profesjonelle

Gjøstein antar at tyvene har vært relativt profesjonelle, på de fleste bodene synes det nesten ikke at de har vært inne i dem. Kun et lite merke ved låsen på døren, avslører at noen har brutt dem opp.

Les også: For et lånebonanza!

SIKRER: Nå sikrer sameiet dørene på bodene.

– De har også valgt seg ut nyere biler, og det krever litt dyrt utstyr og kunnskap for å få åpnet disse uten skader, sier han.

NB! Saken fortsetter under bildet!

Oppgraderinger

Nå gjøres det oppgraderinger av sikkerheten på alle boder i garasjen.

– Vi setter på noe som heter Secustrip, da blir det nesten umulig å få et brekkjern inn sier Gjøstein.

Han sier de sjeldent har hatt innbrudd tidligere og synes opplevelsen er ubehagelig.

HARD RAMMET: Tyvene har virkelig tatt for seg i garasjeanlegget i Skiveien 126.

Les også: De skal selge "arvesølvet"

– Det er klart at beboerne blir litt skremt og urolig. Selv de som ikke har blitt frastjålet noe synes der er ubehagelig, sier Gjøstein.

– Hvis andre sameier eller borettslag vil se hvordan vi oppgraderer sikkerheten, er det bare å ta kontakt, avslutter han.

 

Powered by Labrador CMS