TØFF START PÅ LØRDAGEN: Natt til lørdag var tjuvraddene i 2. etasje i Sentrumsbygget, og her holder Evy R. Arnestads forretning Treklokker til. De knuste døren og låste opp fra innsiden, røsket med seg 39 klokker, i tillegg til en del andre ting.

Innbrudd også hos Treklokker og PPT

Helgas tyvepakk fant også veien til Evy R. Arnestads Treklokker og PPT-tjenesten i Sentrumsbygget.

Publisert

Både tyvene og politiet hadde mye å henge fingrene i i helgen. 

Natt til lørdag 24. februar var det røvere ute på tokt, og tok seg inn i Sentrumsbygget.

Måten de kom seg inn i hovedbygget på, er foreløpig ukjent, men derfra har de knust ruten til døren som leder inn til gangen hvor kommunens PPT-tjeneste, forretningene Treklokker og Gullfugl AS befinner seg. 

PPT-tjenesten fikk besøk

HER OGSÅ: Tyvene kom seg inn hos kommunens PPT-tjeneste som leier i Sentrumsbygget. De var kun interessert i elektroniske gjenstander, og ingen personlige opplysninger er kommet på avveie.

Rett innenfor den knuste døren er kommunens PPT-tjenester. Derfra tok de med seg elektroniske gjenstander. 

Les også: Innbrudd hos Gullfugl

– De tok med seg pc-er, telefoner og nettbrett. Vi er i dialog med gårdeier nå angående sikkerhet, og de følge opp. Det er absolutt ikke noe hyggelig, sier teamleder i PPT-tjenesten, Arne Fredrik Rygh. 

– De er ute etter lett omesttelige ting

Dette er tydeligvis tyver som ønsker å kare til seg ting som er enkle og raske å selge videre. 

– Det ser ut til at tyvene har vært ute etter lett omsettelige ting som mobiler, nettbrett og pc-er, for de har ikke vært spesielt interessert i produktene som har vært hos forretningene, men mest det elektroniske, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Finn Håvard Aas. 

INNBRUDDSRAID: Helgens tyver knuste dørene til Evy R. Arnestad sin forretning Treklokker, og Elisabeth Gullners forretning Gullfugl. Bakerst til høyre i bildet, er forretningen Bryggerne, men de fikk ikke tyver på besøk. Muligens fordi de ikke har noe til utstilling som kan friste. 

Saken fortsetter under bildet. 

Stjal 39 klokker

INNBRUDDSRAID: Helgens tyver knuste dørene til Evy R. Arnestad sin forretning Treklokker, og Elisabeth Gullners forretning Gullfugl.

Deretter kom døren til forretningen Treklokker, drevet av Evy Reimers Arnestad. Tyvene tok seg brutalt inn her også ved å knuse glasset i døren og låse opp døren fra innsiden. 

– Jeg fikk beskjeden lørdag morgen, og kom ned. Det er ubehagelig, men man kan jo ikke låse seg inne av den grunn, sier innehaver og daglig leder Arnestad. 

Dette er første gangen hun har hatt innbrudd.

Tyvene fikk med seg noen Levis-plagg, klokker, kontanter og et bankkort. 

– De tok ikke med seg så mange klokker som jeg var redd for, men det jeg talte til slutt var 39 klokker. Det er jo av en betydelig verdi, sier hun. 

Vurderer sikkerheten

Gårdeier Eivind Sundt sier de vurderer å trappe opp sikkerheten etter helgens hendelser. 

Les også: Innbrudd på GreverudTorget

– Vi skal inngå en dialog med Securitas nå. Vi vurderer å sette opp kamera i bygget, så vi får se hva vi blir enige om etter granskningen, opplyser Sundt. 

Heftig innbruddshelg

INNBRUDD: Det er usikkert hvordan tyvene kom seg inn i hovedbygget, men opp trappen til høyre bak Tryg-døren, har de knust seg inn til gangen. De skal også ha prøvd å komme seg inn døren til Fiskehuset (til høyre), og døren bortenfor der igjen, uten hell. 

Det var ikke bare i Sentrumsbygget det var ubudne gjester i helgen. 

Samme helg ble det også meldt om verktøy stjålet fra GreverudTorgets byggeplass, i tillegg til en stjålet Toyota Auris fra en lokal bilforhandler. 

Les også: Biltyver på ferde

Politiet kan ikke si noe om disse tyveriene og innbruddene har en sammenheng, men de er i alle fall ganske sikre på at innbruddet hos Gullfugl AS, Treklokker og PPT-tjenesten i Sentrumsbygget er utført av samme bande. 

Powered by Labrador CMS