SVÆRT VANSKELIGE FORHOLD: Mye snøfall og deretter plussgrader og regn har ført til både glatte og slapsete veier her i kommunen i kveld.

La bilen stå i kveld!

Det er vanvittige kjøreforhold i kveld. Dersom du ikke MÅ ut, la bilen stå!

Publisert

Tidligere i dag kom det store mengder med snø, og tradisjon tro, førte det til en rekke trafikkale utfordringer fra morgenkvisten av. Men i kveld toppet det seg med både plussgrader og regn, altså totalt væromskifte!

Dermed er det, mildt sagt, såpeglatt over hele kommunen, og køene har vært kilometer på kilometer på de store veiene, og det har gått i sneglefart på småveiene. 

Les også: Slik blir brøyteberedskapen i vinter!

Oppfordringen er derfor at dersom du ikke MÅ ut å kjøre i kveld, så bli heller hjemme! Skal du ut å kjøre, så avpass farten og hold avstand til bilen foran deg!

Dersom du ønsker oppdaterte trafikkmeldinger for der du kjører, kan du trykke her for å komme direkte til Statens vegvesens interaktive trafikkmeldings-kart.

Da brøyter de

Dagen i dag har nok vært en av de første skikkelige forsmakene på hva vi har i vente i tiden som kommer. 

Vi står foran en tid med mye snø, slaps og is på veiene våre, og brøytemannskapene er i beredskap for å gi oss fremkommelige veier her i kommunen. 

– Nå er vi i full gang med brøyting og strøing, og er klare for et døgn med vanskelige værforhold. Derfor ønsker vi å minne om retningslinjene kommunen jobber etter, opplyser virksomhetsleder for UTE, Heidi Tomten. 

Brøyting settes i gang ut fra følgende verdier:

  • Bussveier: 3 cm våt / 5 cm tørr snø
  • Samleveier: 5 cm våt / 10 cm tørr snø
  • Atkomstveier: 8 cm våt / 15 cm tørr snø
  • Rene gangveier: 5 cm våt / 10 cm tørr snø
  • Gangveier/fortau: Brøytes sammen med tilstøtende vei

Det aller første som prioriteres er bussveiene, etterfulgt av gangveier, som leder til kollektivtransport prioriteres i hver enkelt rode, veiene på Svartskog og så øvrige kommunale veier. Veiene strøs i samme rekkefølge og tidsfrister som for brøyting.

Andre brøytemannskaper kalles ut når det er 7 cm våt snø, eller 10 cm tørr snø. Her viser vaktene skjønn. Er vaktene i tvil, kontakter de arbeidsleder eller virksomhetsleder.

Oppegård kommune gjør oppmerksom på at Bekkenstenveien, Ingierstrandveien og det meste av Roald Amundsensvei er fylkesveier, som Statens veivesen har ansvar for.

Les også: Innbrudd på Kolbotn

De opererer også med noen frister ved snøvær om natten.

Bussveier brøytes innen kl. 05.30 på hverdager og kl. 07.00 på lørdag/søndag Utbrøyting og brøyting av busslommer skjer umiddelbart etterpå

Samleveier brøytes innen kl. 06.00 på hverdager, kl. 07.00 på lørdager og kl. 08.00 på søn- og helligdager

Atkomstveiene brøytes etter at buss- og samleveier er brøytet. Brøyting av fortau/gangveier skal være minst så bra som kjøreveien

Powered by Labrador CMS