I GANG: Arbeidet med å friske opp Jan Baalsruds plass er nå i gang Se bilder lenger ned i saken for sammenligning.

Nå er arbeidene på Jan Baalsruds plass godt i gang

Flere innbyggere har lagt merke til at oppslaget i Oppegård Avis om forfallet på Jan Baalsruds plass, har satt fart på saken.

Publisert Sist oppdatert

Mandag publiserte Oppegård Avis artikkelen "Sjokkert av forfallet på Jan Baalsruds plass", med flere bilder som dokumenterer forfallet på Jan Baalsruds plass, som er selve hjertet eller den mest sentrale plassen i det som var gamle Oppegård kommune.

Saken har skapt mye engasjement hos våre lesere. Kommunen har forklart i sitt tilsvar at ansvaret for det som er vist på bildene ligger hos kommunen, Citycon og Kolbotn sameie, hvorav den sistnevnte har ansvar for drift og vedlikehold av Kolben, mens drift og vedlikehold av Jan Baalsrud plass gjøres i samarbeid mellom kommunen og eieren av Kolbotn Torg, Citycon.

Konsulenter vs. grunnleggende vedlikehold

– Det er vanvittig at kommunen bruker 150.000 kroner på bokstavprosjektet og 2 millioner kroner på konsulenter som skal finne ut hva som kommunen kan kjøpe nytt for å gjøre Kolbotn sentrum attraktivt! De burde heller prioritere å bruke disse pengene på å reparere det som finnes her i dag. Det er store behov for grunnleggende vedlikehold i sentrum. De løse skiferplatene ved fontenen har stått der i minst et par år, det samme er med manglende brostein og mye annet som er dokumentert i artikkelen til Oppegård Avis, sier Inger Smidtsrød (81) og Tove Førde (83), som bor i Kolbotn sentrum.

De to kvinnene påpeker at det er veldig mye betong i Kolbotn sentrum, og selv om det skrives mye om nettopp dette, ser de ingen endringer.

– Det er mange eldre som bor i Kolbotn sentrum. Vi savner flere benker og sittegrupper rundt omkring i sentrum, særlig ved vannet. Ofte er det ingen ledig plass der. Ugresset har overtatt flere områder og offentlige plasser, blant annet ved gangveien til aktivitetssenteret til KOMBO. Det lukkes ikke i beplantningen der og hele området ser "shabby" ut, sier de to.

Det er ikke bare Jan Baalsruds plass eller aktivitetssenteret til KOMBO, som savner litt stell. Stikker du innom Miljøgata (Kolbotnveien), ser du fortsatt mye ugress og mose, som konkurrerer med den fine beplantningen i blomsterurnene på stedet. Dette har vært tatt opp med kommunen tidligere i sommer. Situasjonen er også uendret for det gamle menighetshuset i Skiveien. Dette har også vært tatt opp med kommunen tidligere i sommer.

MILJØGATA. Foto: Yana Stubberudlien
MILJØGATA. Foto: Yana Stubberudlien
DET GAMLE MENIGHETSHUSET. Foto: Yana Stubberudlien

Sjekk bildene før og nå!

Kort tid etter oppslaget i Oppegård Avis om forfallet på Jan Baalsruds plass kunne vi høre jubelen fra innbyggerne som la merke til noen endringer siden mandag denne uken. Midt på dagen torsdag 19. august var kommunen ute i Generasjonsparken og klippet plen.

To kommuneansatte har i dag blitt satt på et oppdrag med å lukke ugresset mellom hellene rundt fontenen. De har ikke rukket å fjerne så mye av ugresset der før arbeidsdagen var over, men de har tatt vekk det verste, så prosessen er i gang.

SLIK SÅ DET UT PÅ MANDAG. Foto: Yana Stubberudlien

Hjørnet til Kolbotn torg, som var preget av tilgrising og urinering, har blitt vasket litt og fått én stol (de andre stolene har blitt stjålet eller flyttet bort, ifølge kommunen), og det dukket opp flere utebord med stoler samt tre tomme blomsterkasser utenfor O'Learys. Sjekk bildene før og nå:

SLIK SÅ DET UT PÅ MANDAG. Foto: Yana Stubberudlien
SLIK SER DET UT I DAG. Foto: Yana Stubberudlien

Ved inngangen til Kolben på sørsiden av bygget (siden som vender seg mot Kolbotnvannet) kunne vi også se oppstarten av reparasjonsarbeidene av kulturhusets fasade. Her kunne vi se flere løse skiferheller og det manglet flere plater på veggen ved trappen.

Foto: Yana Stubberudlien
Foto: Yana Stubberudlien
Foto: Yana Stubberudlien
Foto: Yana Stubberudlien
Powered by Labrador CMS