JAN BAALSRUDS PLASS

SLIK SÅ DEN UT I 2015: Bildet fra mai 2015 viser Jan Baalsruds plass med den fungerende fontenen og vannrennen.

Avventer politisk behandling

Flertallspartiene er ikke så mye opptatt av hva som skjer videre med fontenen på Jan Baalsruds plass. Samtidig påpeker de at de er tilhengere av reparasjon og vedlikehold framfor "bruk og kast".

Publisert Sist oppdatert

I slutten av forrige uke skrev Oppegård Avis om at fontenen på Jan Baalsruds plass ikke skal repareres i år, og at til neste år er den foreslått erstattet med noe nytt som ikke krever mye vedlikehold. Saken skal behandles av lokalpolitikerne i oktober.

SKAL FJERNES: – Det er ikke hensiktsmessig å sette i gang med reparasjonen av pumpen til fontenen. Ifølge det nye forslaget fra Multiconsult skal hele fontenen fjernes og erstattes med noe nytt, sier Per Kristiansen, avdelingsleder for Park og idrett i Nordre Follo.

Vi har spurt flertallspartiene i Nordre Follo (Ap, MDG, V, SV, Sp og Uavhengige) om hva de synes om dette forslaget. I dialog med utvalgsleder Elin Skifjell, svarer flertallspartiene dette:

– Vi ser fram til å vedta planene for forbedringen av Kolbotn sentrum. Det handler om hvordan Kolbotn sentrum skal bli et bedre sted å være generelt, og ikke så mye om fontenen. Det er gjort et godt forarbeid (forprosjektet i regi av eksterne rådgivere fra Multiconsult) som vi er spent på å se resultatene av når disse blir lagt fram.

– Mener dere at det bærekraftig å investere i nye anlegg istedenfor å vedlikeholde de eksisterende (fontenen i dette tilfelle)?

– Vi er tilhengere av reparasjon og vedlikehold framfor "bruk og kast". Nå får vi se hva som blir lagt fram til politisk behandling, før vi konkluderer om torget og fontenen, sier Skifjell på vegne av Ap, MDG, V, SV, Sp og Uavhengige i Nordre Follo.

Les også: – Vi har sviktet på vedlikehold av Jan Baalsruds plass

Skal ut med 2 millioner

Oppegård Avis har tidligere skrevet at kommunen skal betale 2 millioner kroner til eksterne konsulenter i Multiconsult for å få råd rundt hva som kan gjøre uterommene i Kolbotn sentrum mer attraktive. Målet med prosjektet er å skape et levende sentrum som tiltrekker seg innbyggere i alle aldre.

Like før sommerferien skrev vi om det midlertidige installasjonsprosjektet med blant annet 425 malte bokstaver på Jan Baalsruds plass, som har en kostnadsramme på 150.000 kroner. I tillegg er det bevilget 100.000 til tolv nye blomsterurner som skal komme på plass denne uken, etter en forsinkelse på tre måneder.

Multiconsult jobber nå med forprosjektet med tanke på blant annet drift og vedlikehold av sentrumsområdet, for å få frem kostnader på de ulike elementene. Etterpå vil lokalpolitikerne prioritere tiltak innenfor de økonomiske rammene til Nordre Follo. Etter planen skal saken behandles politisk i oktober. For mer informasjon om hva som kan komme på torget, gå inn på denne lenken til forprosjektet.

Les også: Sjokkert av forfallet på Jan Baalsruds plass

Drømmen om hageflekken

Bildene nedenfor er fra 2015 da gamle Oppegård kommune hadde en midlertidig installasjon på den 4.000 kvadratmeter store plassen i hjertet av Kolbotn.

Formålet med den var å nente ideer og skape medvirkning fra innbyggerne rundt prosessen om å gjøre den mest sentrale plassen i kommunen mer attraktiv. Innbyggerne kunne da skrive ideene rett på pallene.

Arkivfoto: Yana Stubberudlien
Arkivfoto: Yana Stubberudlien
Powered by Labrador CMS