JAN BAALSRUDS PLASS

IKKE STORE FORANDRINGER SIDEN SIST: Slik så området ved fontenen på Jan Baalsruds plass for en uke siden. Siden den gang har det ikke skjedd store forandringer. Fontenen er ikke i bruk ennå, skiferplatene står løse ved den, ugresset er kun lukket i det aktuelle hjørnet ved fontenen og fasaden til Kolbotn torg som vender seg mot fontenen, har fått litt vask. Foto: Yana Stubberudlien
IKKE STORE FORANDRINGER SIDEN SIST: Slik så området ved fontenen på Jan Baalsruds plass for en uke siden. Siden den gang har det ikke skjedd store forandringer. Fontenen er ikke i bruk ennå, skiferplatene står løse ved den, ugresset er kun lukket i det aktuelle hjørnet ved fontenen og fasaden til Kolbotn torg som vender seg mot fontenen, har fått litt vask. Foto: Yana Stubberudlien

Dette mener folkevalgte om forfallet på Jan Baalsruds plass

Oppegård Avis har spurt både flertallspartiene og opposisjonen i Nordre Follo om hva de mener om forfallet på den mest sentrale plassen i gamle Oppegård.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ikke ønsket politikk at torget (red. anm.: Jan Baalsruds plass) skal forfalle. Snarere tvert imot. Vi ønsker oss møteplasser som skaper trivsel og tilhørighet, og som kan innby til lek og sosialt samvær. Vi ønsker oss også godt vedlikehold av kommunens eiendommer. Det er bra for oss som bor her, for kommuneøkonomien og for klima, sier Elin Skifjell (SV).

Som utvalgsleder for klima, teknikk og miljø i Nordre Follobesvarte hun spørsmålet fra Oppegård Avis på vegne av gruppelederne i flertallspartiene (Ap, MDG, V, SV, SP og Uavhengige).

Følgende spørsmål har blitt ubesvart: "Hvorfor har ingen av dere har tatt dette opp med administrasjonen? Det forfallet som er vist på bildene, har ikke skjedd over natten. Vi skrev om dette også i fjor. Manglende brostein omtalte vi enda tidligere. Allikevel har det ikke kommet noen utbedringer."

Les også: – Helhetsinntrykket av Jan Baalsruds plass er omtrent som det er tenkt

Forventer rask handling

– De flinke folka i kommunen som jobber med både drift og vedlikehold dekker mange eiendommer, og vi forstår at de ikke kan rekke over alt på en gang. Likevel, vi forventer at feil og forfall fikses opp så fort som mulig, sier Skifjell.

Videre skriver hun at flertallspartiene har store ambisjoner for gode møteplasser i Kolbotn sentrum, og ser frem til å få vite mer om hva innbyggere har spilt inn om hva de ønsker seg til prosjektet Byrom Kolbotn.

Oppegård Avis har skrevet at i forbindelse med det ovennevnte prosjektet har kommunen har engasjert eksterne konsulenter fra Multiconsult og skal betale 2 millioner kroner til disse konsulentene. De skal finne ut hva som skal til for at Kolbotn sentrum blir attraktivt.

Les også: Brukte 87,4 millioner på eksterne konsulenter i fjor

Dette svarer opposisjonen

Rødt: – Dette er jo bare trist. Flere av de manglene som Oppegård Avis ar avdekket har jo vært meldt inn fra innbyggere til kommunen og burde vært rettet opp innenfor det ordinære vedlikeholdsbudsjettet. Dersom det har manglet penger innenfor det ordinære vedlikeholdsbudsjettet, kunne kommunen bedt kommunestyret om en tilleggsbevilgning, sier Tore Bernt Kristiansen, gruppelederen for Rødt i Nordre Follo.

Pensjonistpartiet (PP): – Det er ikke vanskelig å være enig i at forfallet på Jan Baalsrud plass er stort og at dårlig vedlikehold preger stedet. Sånn skal det selvfølgelig ikke være. Jeg er overrasket over de bildene jeg ser fra stedet. Det er en god stund siden jeg var der og slik sett har vi i PP ikke tatt noen stilling til dette. Sånt sett er jeg like overrasket over økende forfall i Ski sentrum hvor jeg bor. Som privatperson har jeg henvendt meg til etaten i kommunen uten å nå frem, sier den nye gruppelederen for PP i Nordre Follo, Gunnar B. Vegsgaard.

Høyre: – I budsjettet ble det lagt opp til "sekkeposter", og ikke ned på detaljnivå. Vi gikk for forslaget til kommunedirektøren og i det ligger det at det ikke skal føre til redusert kvalitet. Det vi ser på bildene fra mandag forrige uke og delvis som jeg så i dag er veldig trist. jeg savner også at det ser fint ut med blomster. Jeg vet jo at vi har stående store krukker på hjul som ikke har kommet ut. Minnesmerket blir fint når staudene får satt seg, og jeg mener vi bør gjøre det andre steder også i stedet for sommerblomster som kastes etter sesong. Billigere, mindre arbeid og mer bærekraftig. Jeg synes for øvrig at dersom det er er reelt samarbeid mellom kommunen og Citycon, bør det helt klart foretas en revisjon av avtalen som er tydelig på hvem som har ansvar, sier gruppeleder for Høyre, Cecilie Dahl-Jørgensen Pind.

FrP: – Dette er typisk kommunalt vedlikehold, og dessverre ikke overraskende sett i lys av hvem som styrer kommunen vår. Blir ikke overrasket om vi får flere saker av denne typen fremover. FrP er opptatt av at kommunen tar vare på det vi har. Det er fint at vi bygger nytt, men vi kan ikke bare la det forfalle. Jan Baalsruds plass er en av de fineste "utstillingsvinduene" vi har i Nordre Follo, og vi må sørge for at plassen fremstår på en best mulig måte. Men dessverre ser vi alt for ofte resultatet av vanstyre fra rødgrønne partier som gir resultater som dette, sier gruppelederen for FrP, Tønnes Steenersen.

– Har ditt parti kommet med forslag i år om å sette av midler til vedlikehold av Jan Baalsruds plass og Hjerterom-skulpturen? Ja/nei og hvorfor?

– Nei. Fordi det ikke er noen poster som omfatter det. Det er totalpost for vedlikehold og ingen har fortalt oss om dette, sier Steenersen.

Les også: Sjokkert av forfallet på Jan Baalsruds plass

Les også: Kommunen: – Samarbeidet vårt med Citycon for å lage et trivelig område på plassen, er godt.

Les også: Nå er arbeidene på Jan Baalsruds plass godt i gang

Oppegård Avis følger opp saken. Send oss gjerne tips og/eller leserinnlegg/debattinnlegg på e-post (tips@oavis.no).

Powered by Labrador CMS