Nå skal alle pusse opp

GÅR UNNA: Rolf Eriksen hos Jernia Kolbotn har travle dager tross koronakrise. Mange kommer til butikken for å handle inn til større eller mindre oppsussingsprosjekter.
GÅR UNNA: Rolf Eriksen hos Jernia Kolbotn har travle dager tross koronakrise. Mange kommer til butikken for å handle inn til større eller mindre oppsussingsprosjekter.

– Vi vasker betalingsterminalene mellom hver kunde

Jernia på Kolbotn har økt omsetningen med 70 prosent de siste to ukene.

Publisert

Mange bedrifter sliter etter at koronakrisen slo inn for fullt og nærmest stengte ned samfunnet. Hos Jernia i Kolbotn sentrum er det derimot stor pågang. Mange bruker tiden hjemme til å pusse opp. 

– Vi har hatt noen kunder som vi vet har vært i karantene. Da hengte vi opp en lapp om at de ikke skulle komme inn, men ringe oss. Etterpå er det faktisk 2-3 som har ringt oss fra bilen, sier Rolf Eriksen.

Ikke sure, men bestemte

Butikksjefen forteller at de forsøker å være så hyggelige som mulig, og i butikken merker de at kundene er alt fra de svært bekymrede til de som ikke bryr seg om smittevern.

– Noen blåser i det. Da er vi ikke sure, men bestemte. 99,9 prosent av kundene tar derimot hensyn til alt. Hos oss vasker vi betalingsterminalene mellom hver kunde. Vi vasker disker og tastaturer, og vi deler ut hansker. Er det mange kunder som vil inn, må noen stå ute og vente, forteller Eriksen. 

PS! Saken fortsetter under bildet! 

KLARE BESKJEDER: Rolf Eriksen har hengt opp plakater med klare forholdsregler for å hindre koronasmitte.
KLARE BESKJEDER: Rolf Eriksen har hengt opp plakater med klare forholdsregler for å hindre koronasmitte.


Jernia har opplevd svært gode tider siste ukene.

– I løpet av de siste to ukene har vi hatt en økning i omsetningen på 70 prosent sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Folk maler, noen er hobbyelektrikere og -rørleggere. De fleste fikk plutselig bedre tid enn vanlig, sier Eriksen.

Bytter Syden med oppussing

Han mener mange vil fortsette å bruke tid hjemme fremover, uavhengig av smittevernregler.

– Jeg har de siste dagene hatt 5-6 kunder innom som alle har sagt det samme: De har fått igjen 50.000 på sydenturen, så nå skal de pusse opp.

Rolf Eriksen sier butikken opplever svært gode dager, men de ansatte i butikken er opptatt av å være forsiktige.

– Vi hadde en av de ansatte som kom tilbake fra ferie, og havnet i karantene. Vi har levert ut og kjører hjem til kunder. Vi setter varene på trappa, og kundene bare vippser til meg. Et par stykker har spurt «hvem er du» når jeg sier de kan vippse til meg, sier Eriksen med et smil.

Tar hensyn

Butikksjefen bor selv på Tårnåsen, og har daglig med seg varer som han leverer på hjemveien.

– Du er ikke redd for å bli syk selv?

– Nei, men vi tar hensyn. Jeg har sagt til mine medarbeidere at dersom de kjenner på stress eller bekymring, så skal de ta et par dager fri. Det er ikke morsomt dette.

– Jeg ville heller hatt normale tider uten korona. Jeg bruker halve energien min til å passe på hvor kundene er i butikken, og at alt går som det skal. Jeg er helt utslitt hver dag jeg kommer hjem fra jobb, sier Rolf Eriksen.

Powered by Labrador CMS