FÅR NY REKTOR: Sofiemyr skole får igjen ny rektor.
FÅR NY REKTOR: Sofiemyr skole får igjen ny rektor.

Slutter av personlige årsaker

Sofiemyr-rektoren forlater skolen etter bare åtte måneder.

Publisert

Områdeleder skole Katti Anker Teisberg i Nordre Follo kommune bekrefter overfor Oppegård Avis at Sofiemyr-rektoren slutter. Midt på sommeren i fjor ble det kjent at Jo Wangen fra Bjørndal skulle overta lederstillingen ved Sofiemyr skole. Han startet formelt 1. august i fjor.

Torsdag sendte skolen ut melding til foresatte ved skolen med nyheten om at rektoren hadde sagt opp sin stilling. Wangen avslutter sitt arbeidsforhold ved Sofiemyr skole 31. mars.

SLUTTER: Jo Wangen startet formelt i stillingen som rektor 1. august i fjor. Nå slutter han.
SLUTTER: Jo Wangen startet formelt i stillingen som rektor 1. august i fjor. Nå slutter han.

Barneskolen på Sofiemyr har vært sentral i flere år på grunn av skolens dårlige tilstand. Bygningen er under jevnlige kontroller for muggsopp. Nå har arbeidene startet med å etablere nye paviljonger ved skolen.

– Personlige årsaker

Oppegård Avis sendte torsdag en epost til Sofiemyr-rektoren hvor vi spurte om årsaken til at han slutter, og om utfordringene ved skolebygningen har hatt noe å si for at han har sagt opp.

– Nei, har ikke noe med det å gjøre. Personlige årsaker, svarer han i eposten.

Ny rektor på plass

I meldingen fra kommunen til foreldrene ble det torsdag kjent at ny rektor på Sofiemyr allerede er på plass. Lene Hammergren Stensli tilsettes som ny rektor fra 01.08.21, og i mellomtiden vil inspektør Thomas Stokke Brandsgård konstitueres som rektor.

– Lene er i dag rektor på Kråkstad og Skotbu skoler, men har tidligere jobbet som lærer og inspektør på henholdsvis Vassbonn skole og Flåtestad skole. Hun har også bakgrunn fra Utdanningsforbundet, som lokallagsleder i Oppegård kommune og fylkeslagsleder i Akershus. Vi vil legge opp til en god overgang gjennom våren for å sikre en ryddig og forutsigbar oppstart til høsten. Lene gleder seg veldig til å starte arbeidet på Sofiemyr skole og ikke minst til å bli kjent med alle elever, foresatte og ansatte, heter det i meldingen fra kommunen.