NÆRMER SEG SLUTTEN: Årets Stolpejakt-sesong går mot slutten. Dag Amundsen (t.v.), Lone Schrøder og  Jon Færden oppfordrer folk til å bli med på den aller siste innspurten.
NÆRMER SEG SLUTTEN: Årets Stolpejakt-sesong går mot slutten. Dag Amundsen (t.v.), Lone Schrøder og Jon Færden oppfordrer folk til å bli med på den aller siste innspurten.

Nærmer seg slutten på jakten

Skal du få registrert alle stolpene i kommunen bør du skynde deg.

Publisert

Stolpejakta er en populær og folkelig turorienteringsform, som i all hovedsak foregår i urbane strøk, og som tilgjengeliggjør orientering for folk flest og for alle, uansett form, fasong og fremkomstmiddel, det være seg på to ben eller trillende. 

Vinteren nærmer seg, og snart er det imidlertid slutt på årets jakt.

– Stolpejakta avsluttes 1. november, og det begynner å haste med å få funnet alle stolpene. Nå i innspurten er også de fem stolpene fra KIL-dagen satt ut igjen. Alle gis nå muligheten til å oppnå full poengscore på 55 stolper. Kartet for ekstrastolpene er nå tilgjengelig fra nettsiden og appen, sier Jon Færden, som er en av ildsjelene bak turtiltaket. 

I nærmiljøet

DIGITALT: Registreringen av stolper gjøres med egenutviklet app.
DIGITALT: Registreringen av stolper gjøres med egenutviklet app.

Stolpejakta går ut på å finne stolper i nærmiljøet som er avmerket på et kart. Stolpene er av tre og er ca 1 m høye, og det finnes flere kart og områder å velge mellom. Du velger selv hvor mange stolper du ønsker å finne og registrere.

– Kartene kan du få tak i på 3 måter: Papirkart kan hentes på infotorget i Rådhuset eller på biblioteket i Kolben. Elektroniske kart på pdf-format kan lastes ned fra stolpejakta.no . Kart er også inkludert i vår mobil-app som ligger ute på Google Play og App Store. Søk etter stolpejakta, skrevet med a, og se etter rødt ikon med Sj på, sier Færden.

KART: Det er mange muligheter, mange turer og mange valgmuligheter. Alle står enkelt forklart i Stolpejakta-kartene.
KART: Det er mange muligheter, mange turer og mange valgmuligheter. Alle står enkelt forklart i Stolpejakta-kartene.

Registrering av stolper kan gjøres på to måter: Ved å notere bokstavkodene som står på stolpene og deretter registrere de på denne websiden etter innlogging. Eller ved å benytte mobil-appen til å scanne og registrere QR-kodene som også står på stolpene. Mobil-appen kan også registrere bokstavkoder.

– Hver stolpe som blir registrert gir deltageren et lodd som blir med i trekningen av premier etter at sesongen er over. Dette er en fin anledning til en tur i ditt eget tempo på kjente og ukjente steder i kommunen, sier Færden.

Dermed er det bare å komme seg ut på jakt mens årets stolper fortsatt står der ute 

Powered by Labrador CMS