GLEDER SEG: Leif Wien Jensen, Gunnar Melgaard og Morten Tønseth gleder seg til å presentere årets juleakevitt.

Ny lokal akevitt

Landstormen trår til igjen og sikrer lokal juleakevitt. Årets utgave skal visstnok ha ekstra dametekke...

Publisert Sist oppdatert

Landstormen en ærverdig gammel forening som ble stiftet tilbake i 1916, men som lever i beste velgående og som blant annet engasjerer seg i samfunnsspørsmål.

Målet er alltid at engasjementet skal komme andre til gode, for foreningen gir uavkortet hele sin inntekt av salget til gode formål i «bygda vår». Eksempler er tiltak mot barnefattigdom, som ferieopphold, hjelp til å delta i idrett, lavvo til barnehager etc).

Et savn

Den velkjente Oppegård-akevitten har fått mange tilhengere lokalt. Så populær har den vært at den faktisk har vært utsolgt i to år, og mange har dermed kommet skuffet hjem fra sine «polekspedisjoner».

Vi har fått mange henvendelser fra folk som har savnet oss og akevitten vår. Derfor kommer vi nå med en nylansering som heter «Gode, gamle Oppegaard Juleaquavit». Den er ekstra vellagret denne gangen - og med smaker fra Oppegård, forteller Gunnar Melgaard.

Oppgradering

SPENTE: Landstormen-trioen har vært på bryggeri-besøk og prøvesmakt godsakene.

Denne gangen har de fått tilgang på de aller beste fatene på brenneriet, og sørget for akevitten er lagret ekstra lenge på gamle sherryfat, for å få et rundere og mer modent preg.

LOKAL ETIKETT: Årets etikett er hentet fra jernbanebrua og er fra begynnelsen av 1900-tallet.

Den skal etter sigende ha en tiltalende duft av mild karve, appelsin, mynte og et hint av søt lakris. For ikke å glemme mild duft av hylleblomst som er plukket i en gammel eplehage på Solbråtan.

Historielaget i Oppegård har bidratt med bilde til etiketten. Fotoet på etiketten er fra jernbanebrua. Butikken til Andreas Lie på venstre side og Kafe Rasten til høyre rett utenfor bildet. Begynnelsen av 1900-tallet.

Dametekke

Landstormens første akevitt satte Norgesrekord i salg for en lokal akevitt. Den ble kjent for å ikke bare slå an blant menn, men for at den også hadde dametekke.

– For å velge den nye juleakevitten har vi testet ulike smaker på 20-30 personer av begge kjønn i Oppegård, og den som ble valgt slo like godt an hos begge kjønn, forteller Mellgaard.

Kanskje blir det derfor endelig enighet i Oppegårds mange julehjem om hvilken akevitt som er best, så mor og far slipper å ha hver sin?

NB: Oppegård Avis understreker for sikkerhets skyld at det sies at akevitten HAR ekstra dametekke, og ikke at den GIR noe ekstra på det området. Det har vi nemlig våre tvil om...

Powered by Labrador CMS