Bli med på kanotur med BUA og Oppegård Avis!

Kolbotnvannet - meter for meter

Slik har du aldri sett det vakre vannet før! Se video av Kolbotnvannet fra kano - meter for meter!

Kolbotnvannet, eller Kolbotntjernet, som mange kaller det,  er en innsjø som ligger ved Kolbotn i Oppegård.Vannet har avløp til Gjersjøen.

Lokalt kalles den vanligvis Kolbotnvannet, både av lokalbefolkningen og av kommunen. Ifølge Statens kartverk er både Kolbotntjernet og Kolbotnvannet offisielle navn.

Vannet inneholder to øyer: Storøya og Vesleøya. Det har vært mye omtalt i lokalpressen på grunn av den dårlige vannkvaliteten, med både alger og koliforme bakterier, som gjør at man ble frarådet å svømme i vannet.

PALDLET: Oppegård Avis-journalist Veronica Grude Docker (i front) og Oppegård Avis-redaktør Anders Nordheim Dahl padlet og filmet turen.
PALDLET: Oppegård Avis-journalist Veronica Grude Docker (i front) og Oppegård Avis-redaktør Anders Nordheim Dahl padlet og filmet turen.

Les også: Nå kan du låne kano gratis i BUA!

Tidligere år har det blitt arrangert et skøyteløp kalt «Kolbotnvannet rundt» på vannet om vinteren.

På kanotur

Selv om Kolbotnvannet, eller Kolbotntjernet, ikke rådes å bade i, er det fabelaktig å padle i vannet med kano.

BUA Oppegård i biblioteket har en utrolig flott kano til gratis utlån, og i den har Oppegård Avis sine reporter padlet vannet meter for meter, sekund for sekund.

Klikk play i videovinduet øverst i saken for å være med på padleturen, se på kjente steder, og kos deg!

Oppegård Avis takker BUA og biblioteket for lånet av kano til vår sakte-TV-sending, og oppfordrer folk til å ta turen til BUA, skaffe seg et lånekort, og ikke minst støtte vårt lokale bibliotek!

Powered by Labrador CMS