STAKK AV MED SEIEREN: Idunn Nilsen (t.v.) og Camilla Berg Mårtensson kan herved kalle seg for Norges beste i kantinemat!

Norgesmestere!

Oppegård-jentene Idunn Nilsen og Camilla Berg Mårtensson stakk nylig av med seieren i tidenes første kantine-NM.

Publisert

– Følelsen av å lykkes etter så mye hardt arbeid er helt ubeskrivelig, forteller Idunn Nilsen til Oppegård Avis.

– Vi har begge ansvaret for hver vår kantine med 250 bespisende hver dag, så man kan trygt si at det har vært noen intense måneder, illustrerer hun.

Kjip mat?

Slik oppsummerer hun seieren i kantine-NM med veninnen og kollegaen Camilla Berg Mårtensson. Men kantinemat? For menigmann forbindes kanskje kantinemat med kjip og billig samlebåndskost, uten særlig kulinarisk feinschmeckeri?

I AKSJON: Det jobbes hardt under et mesterskap som dette! Her må alt stemme!

– Jeg trodde selv på denne myten helt til jeg startet i De 3 stuer for ca. ett og et halvt år siden. Vi har fått stor frihet til å utøve vår kunnskap gjennom flere års arbeid i restaurantbransjen og til å bringe dette inn i den daglige driften av våre kantiner. Det ryktet kantinenavnet har fått er på vei til å endres, og personalrestaurant er et nytt begrep som tas i bruk stadig oftere. Hos oss finnes det ikke posemat, her kommer råvarene levert hele på døren, derfor er det også flere og flere kokker med god bakgrunn som velger å følge etter til kantinebransjen, da man kan lage like god mat og med bedre betingelser. Vi ønsker å bidra slik at mat på jobben skal være et høydepunkt i en ellers hektisk og krevende arbeidshverdag, en kilde til fornyet energi, understreker Idunn.

Gode venninner

NYDELIG: Hvem har sagt at kantinemat trenger å være kjedelig? Sjekk dette!

Idunn og Camilla kjenner hverandre godt. De møtte hverandre åtte år gamle, og gikk kokkelinja på Vestby videregående samtidig. De har også jobbet sammen før de begynte i De 3 Stuer, forteller de to.

– Etter et 21 års langt vennskap så begynner man å kjenne hverandre godt. Det morsomme er at vi kun har jobbet sammen ett år i løpet av de årene. Vi har begge en god bakgrunn, og vi har lært mye av dyktige fagfolk, sier de.

DOMMERNE KIKKER OG SMAKER: Maten skal under lupen hos ekspertene!

– Vi har forskjellige kvaliteter og egenskaper noe som gjør oss til et ypperlig team. Vi leser hverandre veldig godt, derfor trenger vi nesten ikke å kommunisere verbalt for å forstå hverandre, røper Idunn.

Jentene forteller at de identifiserer seg med De 3 Stuers konsept; Ekte kokker, ekte råvarer og ekte matglede.

Å være kantinekokk på slike premisser byr på spennende utfordringer:

Les også: Tar det piano med ny musikk

– Det å utøve kreativ frihet med begrensede budsjettmidler til rådighet er noe vi synes er en positiv utfordring, og selvfølgelig er det motiverende med gode tilbakemeldinger fra våre gjester, forteller jentene.

Lang og tøff reise

Idunn Nilsen har tro på at NM-tittelen vil komme til nytte videre i karrieren:

– Seieren viser at vi jobber hardt for å oppnå resultater, og at vi er sultne på å lykkes. Vi er begge veldig motiverte, og ønsker stadig å utvikle oss. Derfor er det viktig å komme seg ut av komfortsonen. Men ikke minst så har vi lært utrolig mye ved å være med på denne deltakelsen. Det har vært en lang og tøff reise, men det var uten tvil verdt det!

Powered by Labrador CMS