Budsjettsprekken ved Kolbotn skole

MÅ IKKE STOPPE: Knut Oppegaard (H) mener budsjettsprekken ved Kolbotn skole må tas, og at prosjektet fullføres.
MÅ IKKE STOPPE: Knut Oppegaard (H) mener budsjettsprekken ved Kolbotn skole må tas, og at prosjektet fullføres.

– Vi må holde for nesa og fullføre

Høyre går imot rådmannens forslag om å utsette rehabiliteringen av de vernede bygningene på Kolbotn skole.

Publisert

Nylig ble det kjent prosjektet Kolbotn skole og flerbrukshall allerede har en budsjettsprekk på 88 millioner kroner. 

Som følge av dette foreslår rådmann Gro Herheim at rehabiliteringen av de to vernede bygningene (det gamle skolebygget og gymbygget fra 1922) settes på vent inntil rådmannen legger frem samlede behovsplaner for alle skoler og andre kommunale bygg i Nordre Follo i junimøtet 2020. I tillegg til dette foreslår hun en tilleggsbevilgning på 41 millioner kroner for å fullføre pågående nybygging og rehabilitering av tilbygget fra 1997.

Knut Oppegaard (H) sier han og Høyres gruppe går i mot dette forslaget. 

– Anleggsarbeidene ved Kolbotn skole er allerede godt i gang, og det er for sent å dra i bremsen på dette prosjektet. Nå må vi bare ta kostnadsoverskridelsen, holde for nesa og fullføre, sier Oppegaard. 

Mandag møter han i Utvalg for oppvekst, idrett og kultur, som får situasjonen ved Kolbotn skole som første sak til behandling. Budsjettsprekken skal behandles videre i formannskapet torsdag 6. februar, og endelig vedtak gjøres i kommunestyret onsdag 12. februar. 

Saken om budsjettsprekken, og rådmannens forslag om å sette deler av prosjektet på vent, har skapt debatt og engasjement både blant ansatte, foreldre og politikere. 

Utvalgsleder Camilla Hille (V) frykter budsjettsprekken ved Kolbotn skole får konsekvenser for andre prosjekter.

– Det er veldig uheldig for de mange skolene i kommunen med stort behov for modernisering og utvidelser, sier utvalgslederen, sa hun til Oppegård Avis forrige uke. 

Powered by Labrador CMS