AKTUELL MED DEBATTINNLEGG: Hans Martin Enger, kommunestyrerepresentant (MDG) har skrevet et debattinnlegg denne uken.
AKTUELL MED DEBATTINNLEGG: Hans Martin Enger, kommunestyrerepresentant (MDG) har skrevet et debattinnlegg denne uken.

Ikke stopp pressen!

Oppegård er en verden i miniatyr. Vi har ikke mange journalister, rådmenn, lokalpolitikere eller innbyggere, men vi har noen av hver – og det skal vi være glade for.

Publisert

For på samme måte som en verden og en nasjon trenger slike, gjør også Oppegård det.

Det er en selvfølge at store nasjonale redaksjoner avdekker grums, skandaler og politisk unnasluntring i et land med jevne mellomrom. Det er imidlertid ikke en selvfølge at det samme skjer i hver lille bygd og kommune. Det kan gå lenger mellom uhumskheter og skandaler, eller det mangler redaksjoner som har evnen eller ressursene til å avdekke dem som oppstår.

Oppegård er heldig stilt hva gjelder sistnevnte: Lokalpressen har den siste tiden bevist at de er oppgaven verdig. Når flertallspartiene og administrasjon har sviktet på forurensning og åpenhet, har journalistene lagt nattesøvn til side, gravd seg til bunnen og virvlet opp grumset. Det som er avdekket er ikke utilgivelig, men i høyeste grad kritikkverdig.

Les også: Kloakkutslipp fra Kolben hemmeligholdt i ett år

Både politikere og rådmann har takket være pressens avsløringer beklaget og lagt seg flate, og det er bra. Avsløringer av det som er holdt skjult, enten det er i rør under bakken eller det er opplysninger som er holdt unna opposisjonspolitikere, er et gode. Lys på det som har ligget i mørke er bra for et samfunn.

Det kan være ubehagelig å være representant for den som blir avslørt, og man må gjerne diskutere pressens ordbruk og metoder. Men man skal strekke seg etter å være etterrettelig.

Les også: – Oppegård Avis er useriøs

Les også: Svar fra redaksjonen til Knut Oppegaard

Les også: Donald Trump, avdeling Oppegaard

Jeg er enig med Knut Oppegaard i mange ting: Sannhetsgehalten i en avis er viktig,  journalistisk vinkling skal ikke benyttes for å skape «forakt og distanse mellom politikere og innbyggere» eller for å så «tvil om administrasjonen og politikerne faktisk vil innbyggerne og de ansatte i kommunens beste». Jeg ønsker heller ikke en avis som driver med «useriøst oppspinn», «udokumenterte påstander» eller utsetter politikere for «uberettiget kritikk».

Heldigvis har vi det da heller ikke slik her i Oppegård. Det fins stort sett to redaksjoner som bryr seg om vår lille verden, og verken Oppegård avis eller Østlandets blad ser ut til å drive nevneverdig med disse tingene, i hvert fall har verken Knut Oppegaard eller andre lagt fram eksempler på det så langt. Hans påstander er ubegrunnet og grundig tilbakevist.

Verden blir bedre med lyset på. Vi tåler både avsløringer og uenigheter. Så får hver enkelt av oss bruke tida vår, og stemmeseddelen, på å gjøre både den lille og store verden så god som mulig.

Lenge leve både pressen, lokalpolitikken og et sunt lokalsamfunn. 

Powered by Labrador CMS